DNB Finger ID ikke på Android

Apple-brukerne fikk egen app, mens DNB-kunder med Android-telefoner venter fortsatt

Norges største bank lanserte ny app med innlogging via fingeravtrykk i 2015. Fortsatt er den ikke tilgjengelig for Android-brukere.

KUN FOR IPHONE: Når vi søker etter DNBs nyeste mobilbank-app på en Android-telefon, får vi kun opp den gamle versjonen. Skal du ha den beste DNB-appen må du ha en av Apples iPhone-modeller. Foto: Gaute Beckett Holmslet
KUN FOR IPHONE: Når vi søker etter DNBs nyeste mobilbank-app på en Android-telefon, får vi kun opp den gamle versjonen. Skal du ha den beste DNB-appen må du ha en av Apples iPhone-modeller. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høsten 2015 lanserte DNB en så å si fullblods nettbank-app til mobiltelefon – Finger ID.

I tillegg til at du kan logge inn med fingeravtrykk, kan du overføre penger, betale regninger og utføre andre banktjenester – alt innenfor appens rammeverk.

Det var bare én hake: Appen var bare klar for iOS-brukere.

– I løpet av noen uker vil dette være integrert for alle med Apple-produkter, og det vil komme så fort som mulig for brukere av andre operativsystemer også, sa Even Westerveld, informasjonsdirektør i DNB, til Dinside da.

Ikke lenge etter var appen klar til bruk for kunder med Apple-telefoner, men nå skriver vi altså 2017 og fortsatt har ikke DNB noen tilsvarende app til Android.

SMS-bank-app

Android-brukerne må fortsatt klare seg med appen fra 2010, som baserer de begrensede banktjenestene den tilbyr på den utdaterte tjenesten SMS-bank.

Det vil si at når du i appen legger inn en overføring mellom to kontoer, så oppretter appen en tekstmelding som du deretter sender til banken. Selve transaksjonen utføres altså gjennom SMS-kommandoer.

Appen i seg selv gir en rask oversikt over saldo og transaksjoner på utvalgte kontoer, uten noen som helst innlogging. Dette er fint når du står i kassa på butikken og lurer på om du har dekning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer