Gruppesamtaler i FaceTime

Apple fikser alvorlig FaceTime-feil

Men kritiseres for ikke å ha håndtert feilen bedre.

FACETIME: Apple sier de har fikset det alvorlige hullet i videosamtaletjenesten FaceTime. Foto: Odd Andersen/AFP
FACETIME: Apple sier de har fikset det alvorlige hullet i videosamtaletjenesten FaceTime. Foto: Odd Andersen/AFP Vis mer
Publisert

Forrige uke skrev vi at Apple måtte stenge tilgangen til gruppesamtaler i videosamtaletjenesten FaceTime etter at det ble oppdaget at det var mulig å sniklytte på andre brukere.

I en uttalelse til Reuters sier selskapet at problemet nå er fikset på deres servere og at de vil sende ut en programvareoppdatering til brukerne senere denne uken. Da vil de også reaktivere gruppesamtaler i FaceTime.

Feilen gjorde det mulig for FaceTime-brukere å sniklytte til personen de ringte til før den personen besvarte samtalen.

Granskes i USA

Den alvorlige feilen ble oppdaget av 14-årige Grant Thompson. Ifølge ham og moren Michele tok det ni dager før de fikk svar fra Apple. Da hadde de sendt flere e-poster, ringt og skrevet om den alvorlige feilen på nett.

Det var Grant Thompson som oppdaget feilen. Her med sin mor, Michele. Foto: Brian Skoloff/AP
Det var Grant Thompson som oppdaget feilen. Her med sin mor, Michele. Foto: Brian Skoloff/AP Vis mer

- Vi ønsker å forsikre våre kunder at så fort våre teknikere ble klar over de nødvendige detaljene for å reprodusere feilen, deaktiverete de Group FaceTime raskt og begynte å jobbe med en løsning, sier Apple i en uttalelse.

Selskapet legger til at de jobber med å forbedre prosessen rundt det å motta og sende bugrapporter slik at de riktige folkene skal få dem så raskt som mulig.

Apple skal ha takket familien Thompson for at de rapporterte inn problemet.

New York-guvernør Andrew Cuomo uttalte forrige uke at delstaten gransker hvorfor Apple ikke advarte kundene om feilen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer