Klipp og lim i iOS 16

Apple fjerner irritasjon

Selskapet gjør endringer etter brukerklager.

PLAGSOM: Den nye sikkerhetsfunksjonen i iOS 16 er laget for å gjøre iPhone sikrere, men en feil gjorde at brukere opplevde den som plagsom. Foto: Kirsti Østvang
PLAGSOM: Den nye sikkerhetsfunksjonen i iOS 16 er laget for å gjøre iPhone sikrere, men en feil gjorde at brukere opplevde den som plagsom. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

I iOS 16 introduserte Apple en ny sikkerhetsfunksjon som gjør at iOS ber om tillatelse til å kopiere tekst, bilder og lignende fra en app til en annen.

Dette for å forhindre at apper ikke får tilgang til mer data enn de må.

Skyldtes en feil

Raskt etter at iOS 16 ble sluppet, kom imidlertid klagene. Folk irriterte seg over at forespørselen dukket opp hver gang de forsøkte å klippe og lime noe, selv i apper man allerede hadde gitt tillatelse.

Dette skyldtes imidlertid en feil, og Apple slapp iOS 16.0.2 med en løsning på problemet i slutten av september.

Gjør endringer

I den kommende iOS 16.1-oppdateringen kommer imidlertid Apple til å gjøre om på hvordan utklippsfunksjonen fungerer, ifølge MacRumors.

I betaversjonen har det nemlig dukket opp et nytt felt i innstillingsmenyen for apper hvor du kan velge om appen skal fortsette å spørre om tillatelse hver gang den ønsker å lime inn innhold eller om den alltid skal nektes eller få lov.

Dette bør bidra til at sikkerhetsfunksjonen blir mindre plagsom, mener MacRumors.

iOS 16.1 er ventet lansert i slutten av oktober.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.