Apple gjør det enklere å bytte til iPhone

…men det synes ikke Android-brukerne er særlig stas.

SLAKTES: Apples første Android-app får hard medfart fra brukerne, men ikke nødvendigvis fordi den ikke gjør den den skal … Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
SLAKTES: Apples første Android-app får hard medfart fra brukerne, men ikke nødvendigvis fordi den ikke gjør den den skal … Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1,8 av 5 stjerner. Det er den foreløpige snittkarakteren Android-brukere har gitt Apples første Android-app, Move to iOS, som ble lansert i Androids app-butikk denne uka.

Nå er det ikke nødvendigvis fordi appen ikke fungerer – snarere at Android- og iOS-leieren har et noe anstrengt forhold, noe vi ofte også ser i kommentarfeltet under artikler om en av de to.

«Kan ikke bli verre», «Jeg ville heller ha blitt skutt i ansiktet», «Apple har sunket enda dypere» og «Nei takk, jeg foretrekker selv å ha kontrollen over telefonen min», er bare noen av kommentarene som er å finne under karaktergivingen. Andre irriterer seg over at appen ikke følger Googles Material Design-prinsipper.

Gjør det lett å flytte over

FLYTTE? Apple har nå gjort det enklere å bytte fra Android til iOS.
FLYTTE? Apple har nå gjort det enklere å bytte fra Android til iOS. Vis mer


Men innimellom finner man også omtaler fra folk som faktisk har prøvd appen, og som kan rapportere om at den fungerer fint.

Måten Apple har løst det på er at man først laster ned appen og starter den, for deretter å velge hvilket innhold man ønsker å overføre.

Det som kan overføres er bilder/videoer, meldinger, kontakter, kalendre, bokmerker og e-postkonti. Apper og innhold lagret i apper blir derimot ikke overført av naturlige årsaker – har du kjøpt en app fra Google får du ikke automatisk laste den ned gratis fra Apple og vice versa.

– Når du velger å overføre dine data, vil iPhone eller iPad-enheten opprette et privat WiFi-nettverk og finne Android-enheter i nærheten som kjører Move to iOS. Når du har oppgitt en sikkerhetskode, vil overføringen begynne, heter det seg i app-beskrivelsen.

iOS vil også settes opp med epostkontoen du har satt som standard.

Hva med deg?

Hvilket mobile operativsystem velger du? (Avsluttet)
Har Android. velger Android neste gang(46%) 5052
Har iOS, velger iOS neste gang(33%) 3661
Har Windows Phone, velger Windows 10 Mobile neste gang(6%) 717
Har iOS, velger Android neste gang(6%) 684
Har Android, velger iOS neste gang(4%) 434
Har Android, velger Windows 10 Mobile neste gang(3%) 288
Har iOS, velger Windows 10 Mobile neste gang(1%) 140
Har Windows Phone, velger Android neste gang(1%) 63
Har Windows Phone, velger iOS neste gang(0%) 46
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

TEMA: iOSAndroid


Finnes også andre veien

Flere Android-produsenter leverer telefonene sine med tilsvarende app forhåndsinstallert, som gjør det lettere å overføre innhold fra en annen telefon; det være seg en annen Android-telefon eller en iPhone.

I høst har Apple lovet nok en Android-app i Googles app-butikk. Det er Android-utgaven av Apples musikktjeneste, Apple Music, som ble lansert for iOS 30. juni i år.

LES OGSÅ: Slik er Apple Music

Hvorvidt den får smake samme vrede gjenstår å se.

Move to iOS for Android (Play Butikk, gratis)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer