Apple håver inn på App Store

Bare smuler til Google og de andre.

Apple håver inn på App Store
Publisert
Sist oppdatert

Det siste året har andelen smarttelefoner basert på Googles Android-system opplevd en formidabel vekst, og mot slutten av året ble det solgt flere Android-mobiler enn noen andre smartmobiler på verdensbasis. Google-telefonene hadde en markedsandel på 33,3% i fjerde kvartal, ifølge analyseselskpaet Canalys.

Til sammenligning hadde Apple 16,2% markedsandel i Q4 med sine iOS-baserte smarttelefoner, i hovedsak én telefon, iPhone 4.

Rått parti

Men selv om det selges mer enn dobbelt så mange Android-telefoner som iPhones, er det Apple som stikker av med de store inntektene knyttet til salg av apps. Ifølge TechCrunch hadde Apples App Store 1.782.000.000 dollar i inntekter i 2010, mens Googles Android Market hadde inntekter på 102.000.000 dollar. Det betyr at Apples inntekter var nesten 18 ganger så store som Googles på app-handel.

Av det globale markedet for app-handel stakk Apple av med hele 82,7% av inntektene i 2010, ifølge nettstedet, som siterer det engelske analyseselskapet IHS:

Leser også: 10 milliarder apps nedlastet fra App StoreSlik bruker du nye Android Market

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer