iOS 13.3 lansert

Apple innfører strengere foreldrekontroll

... og retter en alvorlig sikkerhetsfeil.

OPPDATÉR NÅ: Apple har sluppet en større oppdatering av iOS 13 med flere nye funksjoner. Foto: Kirsti Østvang
OPPDATÉR NÅ: Apple har sluppet en større oppdatering av iOS 13 med flere nye funksjoner. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

I september lanserte Apple iOS 13. Siden det har selskapet sluppet en rekke oppdateringer til det nye operativsystemet, og nå er nok en ny versjon ute. Nå kan du nemlig laste ned iOS 13.3.

Bedre foreldrekontroll

Har du barn, er kanskje den viktigste nyheten forbedringer relatert til foreldrekontroll under Skjermtid-funksjonen.

KUN FOR APPLE-APPER: De nye kommunikasjonsbegrensningene i skjermtid-funksjonen gjelder kun for Apples egne apper. Skjermbilde: Kirsti Østvang
KUN FOR APPLE-APPER: De nye kommunikasjonsbegrensningene i skjermtid-funksjonen gjelder kun for Apples egne apper. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Du kan nå bestemme hvem barna dine kan kommunisere med, både under tillatt skjermtid og under skjermfri tid.

Vil du forhindre at barna har FaceTime-samtaler med venner etter leggetid, kan du nå gjøre det. Kanskje du vil begrense kommunikasjonen under skjermfri tid til kun nærmeste familie?

Merk at kommunikasjons-begrensninger kun vil fungere med Apples egne apper, Telefon, FaceTime, Meldinger og iCloud-kontakter. Det vil ikke kunne brukes med tredjepartsapper, som Facebook Messenger.

Skjul Memoji-klistremerker

iOS 13.3 kommer også med et par andre nye funksjoner. Det er nå mulig å opprette et nytt videoklipp når du redigerer en video i Bilder.

Apple har også gjort det mulig å skjule Memoji-klistremerker, som har tatt opp plass i nylig brukte-seksjonen i emoji-tastaturet siden iOS 13 ble lansert tidligere i høst.

Vi vet mange har irritert seg over disse klistremerkene, så bare gå til tastaturinnstillingene for å skru de av.

SKJUL DISSE: I iOS 13.3 kan du gå til Innstillinger > Generelt > Tastatur og skru av Memoji-klistremerker for å få de vekk fra Emoji-tastaturet ditt. Skjermbilde: Kirsti Østvang
SKJUL DISSE: I iOS 13.3 kan du gå til Innstillinger > Generelt > Tastatur og skru av Memoji-klistremerker for å få de vekk fra Emoji-tastaturet ditt. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Fikset alvorlig AirDrop-feil

På sikkerhetsfronten må det nevnes at iOS 13.3 kommer med støtte for FIDO2-sikkerhetsnøkler, som gjør at du ikke trenger å bruke passord for å logge inn på nettsteder og apper.

Kanskje enda viktigere er det at Apple har fikset sårbarheten som ifølge gjorde det mulig for en angriper å låse en iPhone eller iPad med fildelingsfunksjonen AirDrop.

Øvrige feilrettinger i iOS 13.3 kan du se på denne listen.

Som vanlig laster du ned iOS 13.3 ved å gå til Innstillinger > Generelt > Oppdatering.

For øvrig har Apple også lansert oppdateringer til både Apple TV (tvOS 13.3) og Apple Watch (watchOS 6.1.1).

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer