Apple innrømmer batteriproblemer på iPhone 4s

Og i Norge har flere kunder klaget allerede.

Menyendringen som har fått mange til å lure. Foto: Øyvind P
Menyendringen som har fått mange til å lure. Foto: Øyvind P Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Allerede før nye iPhone 4s ble lansert i Norge, gikk ryktene i utlandet om at batteriet ble tappet urovekkende fort, og nå har da også Apple erkjent at problemet er reelt.

I følge vår søsterpublikasjon digi.no er dette erklæringen som ble sluppet:

– Et lite antall kunder har meldt om kortere batterilevetid enn ventet på iOS 5-enheter. Vi har funnet noen få bugs som påvirker batterilevetiden, og vi vil slippe en programvareoppdatering for å rette dem i løpet av få uker.

Vår tester har derimot sluppet billig unna, les DinSides test av iPhone 4s her!, og kundene har hittil ikke latt seg skremme. NetCom meldte i dag at iPhone 4S kapret tredjeplassen på NetComs liste over de mest solgte smarttelefonene i oktober, og det etter kun få dager i salg.

Jakten på synderen er i gang


Mens Apple jobber med programvareoppdateringen er også eierne av mobilen på jakt etter synderen, og på nettet florerer det nå av teorier om hvilke funksjoner som har hoved- eller del-skyld i batteritappingen:

 • Er 3G-synderen? DinSide har allerede fått tips fra både lesere og butikkselgere som mener at 3G har skylden. På alle tidligere iPhone-modeller har det nemlig vært mulig å deaktivere 3G-funksjonen for å spare batteriet, og dette gjelder også på iPhone 4 med iOS4.

  Tanken er altså at mobilen skal slippe å bruke unødvendig mye strøm på å hoppe mellom 2G og 3G når du befinner deg i områder med dårlig 3G-dekning.

  Menyendringen som har fått mange til å lure. Foto: Øyvind P
  Menyendringen som har fått mange til å lure. Foto: Øyvind P Vis mer

  På iPhone 4s er imidlertid dette valget fjernet i menyen.Hvorvidt dette faktisk er en av hovedårsakene er vi ikke sikre på. Det har også vært hevdet at dette menyvalget ikke er nødvendig på iPhone 4s, fordi 3G-chippen som her er brukt skal være langt mer energieffektiv enn tidligere, se blant annet iPod1.no for mer om dette.

 • Er Tidssonen synderen? I følge 9to5Mac kan også den automatiske Tidssone-justeringen være en mulig kilde til batteritappingen.

  Foto: Øyvind Paulsen
  Foto: Øyvind Paulsen Vis mer

  Teorien går ut på at mobilen kontinuerlig sjekker hvor du befinner deg, slik at klokken automatisk er korrekt. Funksjonen er praktisk når du reiser over landegrensene, men for deg som ikke reiser mye, kan det altså være verdt et forsøk å deaktivere den. I følge 9to5Mac har de fått klart bedre batteritid på fire ulike iPhone 4s-enheter, en iPhone 4 og en iPhone 3GS ved å deaktivere tidsssonen.


Apple har forøvrig lagt ut generelle batterisparingstips her!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer