Apple iPhone 5S

Knallbra ytelse, bedre kamera og en innovativ fingeravtrykkleser gjør iPhone 5S til en vinner.

Her er den nye iPhone 5S i gull. Men det er ikke fargen som får den til å skinne. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
Her er den nye iPhone 5S i gull. Men det er ikke fargen som får den til å skinne. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple har brutt en lang tradisjon med å kun lansere én iPhone i året. Fjorårets iPhone 5 har nå fått to etterfølgere, toppmodellen iPhone 5S og en noe billigere variant, iPhone 5C (test kommer snart).

Toppmodellen ser kanskje ut som forgjengeren, men under panseret skjuler det seg flere forbedringer, én av dem kan endre måten vi låser opp telefonene våre for alltid.

Lik, men annerledes

Rent fysisk er iPhone 5S nær sagt identisk med fjorårets modell. Den har samme dimensjoner og vekt, alle porter og knapper er på samme sted.

Hodetelefon-inngangen er fortsatt plassert på i bunnen av telefonen, hvilket noen synes er rart, mens andre synes er mer naturlig. Rent praktisk betyr det at man kan ta telefonen opp ut av lommen uten å måtte snu den.

Telefonen har den samme konstruksjonen i aluminium og glass, men kommer nå i en tredje fargekombinasjon, gull/hvit, i tillegg til sølv/hvit eller svart/mørkegrå.

Gull høres kanskje glorete ut, men fargen er så dus at det bare fremstår som stilfullt, mener vi. OG det ser mye bedre ut i virkeligheten enn på bilder. Liker du det ikke, har du alltids to andre varianter å velge mellom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer