Apple iPhone 6s

En helt ny måte å trykke på.

LYNRASK: Ikke bare er iPhone 6s raskere enn forgjengeren – 3D Touch er den store overskriften, og fungerer som smurt. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
LYNRASK: Ikke bare er iPhone 6s raskere enn forgjengeren – 3D Touch er den store overskriften, og fungerer som smurt. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

iPhone-lanseringene har blitt ganske forutsigbare med årene. Annethvert år kommer det en modell med en ny formfaktor (iPhone 4, iPhone 5, iPhone 6), og årene i mellom oppgraderes innmat og funksjonalitet (iPhone 4s, iPhone 5s og nå iPhone 6s).

Blant annet kunne iPhone 4s skilte med stemmeassistenten Siri og iPhone 5s med fingeravtrykkleser på hjem-knappen. Førstnevnte ble i høst lansert i norsk utgave, mens sistnevnte er blitt ytterligere forbedret i iPhone 6s.

Årets største overskrift er imidlertid den såkalte 3D Touch-teknologien, der telefonen ikke lenger bare registerer hvor du har plassert fingeren, men også hvor hardt du trykker. En funksjon vi kjenner både fra Apple Watch, og fra styreflaten på de nye Macbook-maskinene.

En ny måte å navigere på

Det gjør at Apple nå har beriket brukergrensesnittet med egne 3D Touch-funksjoner, som også er gjort tilgjengelig for tredjeparter. Eksempelvis kan du berøre et ikon på hjemskjermen for å så klemme fingeren inn et ekstra hakk, og dermed vil det på mange apper sprette opp en hurtigvalgsmeny, slik at du kan hoppe direkte til en bestemt funksjon i appen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer