Apple kan bli tvunget over på USB-C

Ifølge Reuters skal EU gjøre et nytt forsøk med å innføre en felles ladeløsning for mobiltelefoner.

EGEN LADEPLUGG: Apple bruker fremdeles sin egen Lightning-kontakt i iPhone, selv om iPad Pro har USB-C. Foto: Kirsti Østvang
EGEN LADEPLUGG: Apple bruker fremdeles sin egen Lightning-kontakt i iPhone, selv om iPad Pro har USB-C. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

EU har tidligere forsøkt å få teknologibransjen til å enes om en felles ladestandard for mobilladere, men har så langt ikke lykkes. Ifølge en kilde nyhetsbyrået Reuters har snakket med, planlegger EU å gjøre et nytt forsøk med å innføre en felles ladeløsning for mobiltelefoner og annen elektronikk som selges i EU.

Som Reuters påpeker, vil det potensielt ramme Apple mer enn andre produsenter av mobiltelefoner. Android-produsenter, som Samsung, Sony, Xiaomi og OnePlus, har for lengst gått over til USB-C, mens Apple fortsatt bruker sin proprietære Lightning-kontakt i iPhone.

Samtidig bruker Apple USB-C i iPad Pro og MacBooker.

Apple har vært imot

Apple har tidligere stilt seg imot et slikt forslag, og da EU i 2018 forsøkte å innføre en felles ladeløsning, uttalte Apple at et slikt krav «ville begrense innovasjonen og føre til mengder med elektronisk avfall, ettersom forbrukere ville blitt tvunget til å bytte til nye kabler».

Samme år godtok produsentene Apple, Google, Lenovo, LG, Motorola, Samsung og Sony å standardisere én form av USB-C-lading, som åpnet for å tilby kabler med USB-C i den ene enden – og Lightning i den andre, for Apples del – i stedet for å bytte kontakten i smarttelefonen.

iPhone 12-serien, som ble lansert i fjor, kommer nettopp med USB-C- til Lighting-kabel i esken. Samtidig er ikke lenger strømadapter og ørepropper inkludert.

Ifølge Reuters kilde skal det nye forslaget legges frem i september.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer