Apple kan bli tvunget over på USB-C

Ifølge Reuters skal EU gjøre et nytt forsøk med å innføre en felles ladeløsning for mobiltelefoner.

EGEN LADEPLUGG: Apple bruker fremdeles sin egen Lightning-kontakt i iPhone, selv om iPad Pro har USB-C. Foto: Kirsti Østvang
EGEN LADEPLUGG: Apple bruker fremdeles sin egen Lightning-kontakt i iPhone, selv om iPad Pro har USB-C. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

EU har tidligere forsøkt å få teknologibransjen til å enes om en felles ladestandard for mobilladere, men har så langt ikke lykkes. Ifølge en kilde nyhetsbyrået Reuters har snakket med, planlegger EU å gjøre et nytt forsøk med å innføre en felles ladeløsning for mobiltelefoner og annen elektronikk som selges i EU.

Som Reuters påpeker, vil det potensielt ramme Apple mer enn andre produsenter av mobiltelefoner. Android-produsenter, som Samsung, Sony, Xiaomi og OnePlus, har for lengst gått over til USB-C, mens Apple fortsatt bruker sin proprietære Lightning-kontakt i iPhone.

Samtidig bruker Apple USB-C i iPad Pro og MacBooker.

Apple har vært imot

Apple har tidligere stilt seg imot et slikt forslag, og da EU i 2018 forsøkte å innføre en felles ladeløsning, uttalte Apple at et slikt krav «ville begrense innovasjonen og føre til mengder med elektronisk avfall, ettersom forbrukere ville blitt tvunget til å bytte til nye kabler».

Samme år godtok produsentene Apple, Google, Lenovo, LG, Motorola, Samsung og Sony å standardisere én form av USB-C-lading, som åpnet for å tilby kabler med USB-C i den ene enden – og Lightning i den andre, for Apples del – i stedet for å bytte kontakten i smarttelefonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer