Lading av Apple Watch 7

Apple krever «riktig kabel»

Om du vil hurtiglade på Apple Watch 7, må du bruke laderen i esken.

NY KLOKKE: Nye Apple Watch 7 er selskapets sjuende generasjon smartklokke. Med den ble hurtiglading lansert. Foto: Apple
NY KLOKKE: Nye Apple Watch 7 er selskapets sjuende generasjon smartklokke. Med den ble hurtiglading lansert. Foto: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Én av de beste nye egenskapene med nye Apple Watch 7 er hurtigladingen, som skal kunne lade smartklokka opp til 80 prosent på om lag tre kvarter.

For å få den lovede ladehastigheten, som Apple hevder er 33 prosent raskere, må du imidlertid passe på å bruke riktig utstyr - nemlig det som følger med i esken.

NYTTIG INFO: Ved å tilpasse urskivene på Apple Watch, kan du få mye nyttig info samt snarveier til viktige apper på den lille skjermen. Video: Kirsti Østvang Vis mer

Identiske

Det er ikke alltid behov for å poengtere slike poeng, men siden den nye og den gamle laderen ser identiske ut, kan det være greit å vite om man plutselig blir sittende med én av hver. USB-C-laderen i Apple Watch 6 presterer nemlig ikke som Apple Watch 7.

Apple understreker at man faktisk benytter lader og kabel som følger esken til Apple Watch 7. Selskapet har allerede stoppet salg av den gamle USB-C-laderen (som ikke tilbyr hurtiglading), men ifølge amerikanske theverge.com selges den blant annet på internasjonale nettbutikker som Amazon.

Om gamleladeren også kan kjøpes på norske butikker eller nettbutikker er ikke kjent, men om du vil ha en reservelader til den nye klokka kan det være lurt å være oppmerksom på hva du kjøper.

Har du en gammel Apple Watch-lader kan den likevel benyttes på Apple Watch 7, men du får altså ikke hurtiglading. På samme måte kan den nye laderen og kabelen benyttes på eldre klokker, men da er det teknologien i klokkene som hindrer mulighet for hurtiglading.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer