– Apple lager brettbar mobil

Dukker tidligst opp i 2022, hevder nettsted.

KONSEPT: YouTuberen Everything Apple Pro har laget dette konseptet for en brettbar iPhone. Foto: Everything Apple Pro/YouTube
KONSEPT: YouTuberen Everything Apple Pro har laget dette konseptet for en brettbar iPhone. Foto: Everything Apple Pro/YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brettbare mobiler har ikke akkurat blitt allemannseie ennå, men det har blitt et satsingsområde blant mobilprodusentene. Samsung er oppe i andre versjon av Galaxy Fold, og vi ser stadig flere kreative løsninger fra LG og Motorola.

Apple har foreløpig skygget banen hva gjelder de brettbare mobilene, noe som ikke er uvanlig da selskapet typisk venter litt med å kaste seg på de store trendene - men når de først gjør det, gjør de det med et brak.

Tester to prototyper

Men en brettbar Apple-mobil kan være på gang. Ifølge Tom's Guide, som siterer det taiwanske nettstedet United Daily News, har Apple bestilt to prototyper fra sin største iPhone-produsent Foxconn i Shenzhen i Kina:

  • Den ene prototypen har et design likt Samsung Galaxy Z Flip eller Motorola Razr, som i praksis er en klapptelefon med foldbar skjerm.
  • Den andre minner mer om Microsoft Surface Duo, som er to skjermer som foldes inn som en bok.

De to forskjellige løsningene skal testes, og så skal Apple evaluere hvilken av dem som fungerer best og vil bli brukt i en endelig modell.

Bestilt skjermer fra Samsung

At Apple tester prototyper betyr riktignok ikke at de blir satt til live som ferdige produkter. Selskapet har imidlertid søkt om flere patenter relatert til brettbar teknologi de siste årene, noe som tyder på at de jobber med det.

PATENT: Apple har søkt om patent på en skjerm som kan brettes. Foto: Apple
PATENT: Apple har søkt om patent på en skjerm som kan brettes. Foto: Apple Vis mer

Ifølge MacRumors skal Apple ha bestilt et «stort antall» brettbare skjermer fra Samsung for bruk i testsammenheng i 2020.

Apple-lekkeren Jon Prosser påstod dette på Twitter i fjor:

Kan være flere år unna

Om Apple skulle lansere en brettbar iPhone, vil den trolig ikke dukke opp før tidligst 2022 eller 2023, ifølge United Daily News.

Så er det jo alltid en mulighet for at det ikke iPhone som vil få brettbar skjerm, men iPad - eller et helt nytt produkt.

Enn så lenge er brettbare mobiler en nisje. De er dyre og ifølge tester har det vist seg at skjermene ikke tåler så mye. Jo lenger utviklingen kommer, jo billigere og bedre vil de imidlertid bli.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer