Apple lanserer AirPods Max

Kommer neste uke og koster 6990 kroner.

AIRPODS MAX: Dette er Apples første hodetelefoner med aktiv støydemping. Foto: Apple

AIRPODS MAX: Dette er Apples første hodetelefoner med aktiv støydemping. Foto: Apple

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter noen runder på ryktebørsen kan Apple offisielt avsløre selskapets første hodetelefoner med aktiv støydemping. Navnet er AirPods Max.

– AirPods er verdens mest populære øretelefoner, og kundene elsker den enkle konfigureringen, den utrolige lydkvaliteten og den ikoniske designen. Med AirPods Max leverer vi den magiske AirPods-opplevelsen i en lukket hodetelefondesign med hi-fi-lyd», sier Greg Joswiak, global markedsføringssjef hos Apple, i en pressemelding.

De nye hodetelefonene kombinerer akustisk lyd, Apples H1-brikke, avansert programvare og kraftig digital lydteknologi for å levere det som Apple omtaler som en banebrytende lytteopplevelse.

Bøylen er utformet i rustfritt stål, klokkene består av puter i minneskum og rammen og hodeputen er i et strikket stoff.

Selve elementene er 40 millimeter og skal ifølge Apple levere rik og dyp bass, presise mellomtoner og krystallklar, ren diskant.

I tillegg er AirPods Max utstyrt med Apples H1-brikke i hver øreklokke, som sørger for både rask og stabil tilkobling med enhetene.

Interessant nok er hodetelefonene utstyrt med Apples proprietære Lighnting-kontakt, i motsetning til USB-C som store deler av bransjen bruker, og med i esken medfølger en USB-C- til Lightning-kabel.

Apple trekker også frem følgende funksjoner:

  • Automatisk bytte gjør det mulig for brukerne å flytte lyden mellom iPhone, iPad og Mac. Når de spiller av musikk på Macen, kan brukerne enkelt svare på et anrop på iPhone, så bytter AirPods Max automatisk over.
  • Lyddeling gjør det mulig å dele en lydstrøm mellom to sett med AirPods på iPhone, iPad, iPod touch eller Apple TV 4K. Bare hold AirPods Max i nærheten av enheten, og koble til med ett trykk.
  • Siri gjør det mulig å spille av musikk, svare på anrop, kontrollere volum, få veibeskrivelser og mye mer. Siri kan også lese opp innkommende meldinger med Kunngjør meldinger med Siri.

De har også funksjoner som adaptiv EQ og romlig lyd kjent fra AirPods-proppene. I tillegg har Apple implementert en funksjon fra Apple Watch, den digitale kronen, som du vrir på for å justere volumet, men også pause lyden, bytte sang og svare/legge på samtaler.

Kan bestilles nå

AirPods Max har ifølge Apple 20 timer spilletid med hi-fi-lyd, tale og videoavspilling med aktiv støydemping og romlyd aktivert.

De avanserte hodetelefonene fører også med seg en premium pris. 6990 kroner koster AirPods Max og kommer i fargene space gray, silver, sky blue, green og pink. De kan bestilles fra og med i dag og blir tilgjengelig i butikk 15. desember.

Med i esken følger et Smart Case i mykt stoff, som ut ifra bildet ikke akkurat ser veldig kompakt ut. Når du setter AirPods Max-hodetelefonene i dette etuiet, går de automatisk i strømsparingsmodus for å spare batteriet.

Høy lyd til tross – her må Apple faktisk se seg slått av danske Beoplay H95 til nærmere 9000 kroner.

SMART CASE: Slik er det medfølgende etuiet til AirPods Max. Foto: Apple
SMART CASE: Slik er det medfølgende etuiet til AirPods Max. Foto: Apple Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer