Ny iPad Air og Apple Watch Series 6 lansert

Apple lanserer nye produkter

I tillegg samler Apple alle sine digitale tjenester i én abonnementspakke.

FØRSTE I SITT SLAG: Apples nye iPad Air har fått et nytt design, men det mest spennende er at den har fingersensoren et helt annet sted enn hva vi er vant til. Foto: Apple
FØRSTE I SITT SLAG: Apples nye iPad Air har fått et nytt design, men det mest spennende er at den har fingersensoren et helt annet sted enn hva vi er vant til. Foto: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kveld norsk tid gikk Apples årlige september-lansering av stabelen.

I et vanlig år skulle selskapet lansert nye iPhone-modeller på denne tiden av året, men på grunn av coronapandemien kommer den mye omtalte iPhone 12 trolig ikke før neste måned. Apple har selv bekreftet at telefonen vil komme noen uker senere enn vanlig.

Nye iPad-er, nye Apple Watch-modeller, en ny treningstjeneste og en tjeneste som samler alle Apples tjenester i ett var det som stod på agendaen.

iOS 14 kommer 16. september

For veldig mange var kanskje det viktigste at høstens store iOS 14-oppdatering slippes allerede i morra, onsdag 16. september. Blant nyhetene er widgets på hjemskjermen, et appbibliotek og bilde i bilde-funksjonalitet på iPhone.

WatchOS 7-oppdateringen som gir søvnsporing og håndvask-påminnelser på Apple Watch kommer også sammen med Apple TV-oppdateringen tvOS 14.

8. generasjon iPad

Apple har lansert åttende generasjon av den såkalte vanlige iPad-en, selskapets billigste iPad. Den ser nøyaktig ut som før, altså har den en 10,2 tommer skjerm og hjemknapp med Touch ID-fingersensor, men kommer nå med Apples A12 Bionic-brikke, som skal gi bedre ytelse sammenlignet med forrige versjon.

Dette er den mest prisvennlige iPad-en og har en startpris på 3990 kroner. De kan bestilles fra og med i dag.

iPad Air 4

iPad Air, som gjorde comeback i fjor, har fått et større løft med et helt nytt design, riktignok det samme vi kjenner fra iPad Pro. Det vil si tynnere rammer og helt uten hjemknapp. Den kommer også i fem forskjellige farger, inkludert rosa og mintgrønn.

Apple lanserer nye produkter

I motsetning til iPad Pro kommer imidlertid ikke den nye iPad Air-modellen med FaceID-sensor til ansiktsopplåsing. I stedet har den fått en Touch ID-fingersensor innebygd i av/på-knappen på siden. Det er første gang Apple plasserer denne her.

Apple lanserer nye produkter

Nye iPad Air har en 10,9 tommer «liquid retina»-skjerm med oppløsning på 2360 x 1650. Den har ikke samme raske 120 Hz-oppfriskningsrate som Pro-modellen, så dette blir en av de viktigste forskjellene mellom de to seriene.

Den er dog utstyrt med Apples nye A14 Bionic-brikke, som også er ventet å dukke opp i nye iPhone 12. Den skal gi et realt løft hva gjelder ytelse; Apple hevder den er 40 prosent kjappere enn forgjengeren.

I tillegg får iPad Air USB-C-kontakt, ikke Lighting, akkurat som storebror iPad Pro. Den fungerer dessuten med samme tilbehør, altså Apple Pencil 2 og det nye Magic Keyboard-tastaturet. Prisen starter på 6990 kroner, og de kommer i salg i neste måned.

Apple Watch Series 6

Apple Watch er verdens mest populære smartklokke. Nå lanseres en ny modell, Series 6, hvis viktigste nyhet er en såkalt Sp02-sensor, som kan måle oksygennivået i blodet.

Mens produsenter som Fitbit sier rett ut det kan brukes til å avdekke søvnapné, er Apple litt rundere i kantene, og uttaler at det vil «gi brukeren en bedre forståelse av helsetilstanden sin».

Apple har imidlertid gått sammen med forskere for å se om dataene kan brukes for å håndtere astma og avsløre helsetilstander som hjertesvikt eller luftveislidelser som influensa og Covid-19, hvilket er i samme gate.

Med watchOS 7-oppdateringen som kommer i høst får Apple Watch endelig innebygd søvnsporing, men dette vil også fungere på eldre modeller, ikke bare nye Series 6.

Apple lanserer nye produkter

Apple Watch Series 6 får ellers en ny S6-prosessor, som skal by på 20 prosent raskere ytelse. Alltid på-skjermen skal være mer lyssterk enn den til Series 5, og den skal også lade 20 prosent raskere. Den har også fått en høydemåler som alltid er på, så du kan følge med på dette nivået gjennom hele dagen.

Den kommer i en rekke nye farger, inkludert blå og rød, i tillegg til at Apple lanserer en ny «Solo Loop», som er et armbånd helt uten spenne eller lås.

Apple Watch SE

I tillegg til Series 6 lanserer Apple også en billigere utgave av smartklokka, Apple Watch SE.

Den har samme akselerometer, gyroskop, kompass og høydemåler som Series 6, og støtter dessuten falldeteksjon. Den har imidlertid en eldre S5-prosessor, og virker også å komme uten SpO2-måleren.

Apple lanserer nye produkter

Apple lanserer dessuten en ny funksjon kalt «Family Setup», som lar foreldre sette opp smartklokker for sine barn som ikke har egne iPhone-er. Det vil være mulig å styre hvem barna kan tekste eller ringe, skru på stedsvarsler, ikke forstyrr-modus når de er på skolen og så videre.

Mens Apple Watch SE vil koste fra 3290 kroner, vil Apple Watch Series 6 koste fra 4690. Begge kommer i salg allerede førstkommende fredag.

Interessant nok vil Apple slutte å levere strømadapter med de nye Apple Watch-modellene. Det har gått rykter om at denne forsvinner fra iPhone også.

Apple One

«Apple One» er en ny abonnementspakke som samler alle selskapets digitale tjenester under ett. Så i stedet for at du har forskjellige abonnement for iCloud, Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade og så videre, samler du alt på ett sted.

Apple lanserer nye produkter

Du kan velge mellom tre ulike pakker, et enkeltmedlemsskap, et familiemedlemsskap og et såkalt premier-medlemsskap til følgende priser:

  • Individuelt abonnement inkluderer Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade og 50 GB iCloud-lagringsplass for 165 NOK per måned.
  • Familieabonnement inkluderer Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade og 200 GB iCloud-lagringsplass for 225 NOK per måned og kan deles med opptil seks familiemedlemmer.
  • Premiumabonnement (der det er tilgjengelig) inkluderer Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, Apple News+, Apple Fitness+ og 2 TB iCloud-lagringsplass og kan deles med opptil seks familiemedlemmer.

I det dyreste abonnementet får du også med Apples nye treningstjeneste, Apple Fitness+, som lar deg følge treningsvideoer på iPhone og Apple TV i kombinasjon med data fra Apple Watch.

Apple lanserer nye produkter

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer