iPad Air og iPad mini

Apple lanserer to nye iPad-er

Begge med støtte for Apple Pencil.

iPAD AIR: Apple lanserer to nye iPad-er: iPad Air og iPad mini - begge med støtte for Pencil. Foto: Apple
iPAD AIR: Apple lanserer to nye iPad-er: iPad Air og iPad mini - begge med støtte for Pencil. Foto: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple har nettopp introdusert to nye iPad-er, en iPad Air på 10,5 tommer og en ny iPad mini på 7,9 tommer.

Vi kan jo starte med den største av dem, nemlig nye Air. Apple skriver i en pressemelding at denne får rå ytelse og er drevet av den kraftige A12 Bionic-brikken som også driver nyeste iPhone Xs, Xs Max og Xr. Prosessorytelsen skal være 70 prosent raskere med en dobling i grafikkytelsen fra forrige generasjon.

iPad Air har også en Retina-skjerm med støtte for førstegenerasjons Apple Pencil, som betyr at nettbrettet har Lightning-kontakt og ikke USB-C som den nye Pro-serien. Skjermen har for øvrig en oppløsning på 2224 x 1668 piksler. True Tone-visning er selvsagt på plass.

Apple lanserer to nye iPad-er. Til venstre ser du iPad Pro-serien, mens de venstre nye iPad Air og mini. Foto: Apple
Apple lanserer to nye iPad-er. Til venstre ser du iPad Pro-serien, mens de venstre nye iPad Air og mini. Foto: Apple Vis mer

iPad mini

Pencil-støtte er også den største nyheten for Apples minste nettbrett, iPad mini. Men også nye iPad mini har Lightning. Merk at Pencil selges separat og ikke medfølger i esken når du kjøper nye Air eller mini.

Den 7,9-tommer store Retina-skjermen på iPad mini har en oppløsning på 2048 x 1536 piksler, og den har støtte for True Tone-visning.

Som Air-modellen, har også mini den kraftige A12 Bionic-brikken innabords. Felles for begge er også Touch ID fremfor Face ID som nyeste iPad Pro har.

iPad mini og iPad Air blir tilgjengelig i fargene sølv, space gray og gold. Nettbrettene kan utstyres med 64 eller 256 GB lagringsplass, og de kan konfigureres med både WiFi og WiFi pluss eSIM/nano-SIM.

Begge modellene kan bestilles fra og med i dag. iPad Air har for øvrig støtte for Smart Keyboard. Prisen på dette er 1690 kroner. Her er prisene for iPad Air og iPad mini:

iPad Air iPad mini
64 GB WiFi5790 kr4490 kr
64 GB WiFi-SIM7290 kr5990 kr
256 GB WiFi7290 kr5990 kr
256 GB WiFi+SIM8790 kr7490 kr

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer