Bloomberg: - Slik blir årets iPhone-modeller

- Apple lanserer tre nye iPhone-modeller i september

Straks duket for lansering.

FRA ÉN TIL TRE: Snart kommer Apple til å lansere tre nye mobiler med samme design som iPhone X. Foto: Thomas Peter/Reuters/NTB Scanpix
FRA ÉN TIL TRE: Snart kommer Apple til å lansere tre nye mobiler med samme design som iPhone X. Foto: Thomas Peter/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om et par uker skal Apple etter all sannsynlighet lansere årets iPhone. Skal vi tro Bloomberg, kan vi forvente ikke bare én, men tre nye modeller:

  • en oppgradert iPhone X med 5,8 tommer skjerm,
  • en ny såkalt «high-end» iPhone med 6,5 tommer skjerm
  • og en ny billigere modell med 6,1-tommer skjerm.

Dette er i tråd med tidligere rykter vi har hørt omkring årets iPhone-oppdatering, selv om man alltid skal ta slike spekulasjoner med en klype salt.
(Artikkelen fortsetter under grafikken)

Bloombergs journalist, Mark Gurman, er dog anerkjent for sine gode Apple-kilder. Når han skriver om hvordan kommende produkter fra selskapet vil bli, bruker det som regel å stemme.

Samme design

Ingen av de tre nye modellene vil få nytt design, hevder Bloomberg.

Internt kaller Apple det visstnok for et såkalt «S år» - noe som pleier å bety samme design som fjoråret, men ny maskinvare og kanskje noe attåt.

De tre nye modellene vil derfor se ut som fjorårets iPhone X: nesten rammeløs, uten hjemknapp og med den berømte «busslomma» i toppen. Opplåsning skjer med ansiktet i stedet for fingeravtrykket.

Største iPhone til nå

Ryktene om en større utgave av iPhone X har svirret siden mobilen først ble lansert i fjor høst. Blir den lansert, vil den bli den største iPhonen til nå. Den går allerede under navnet iPhone X Plus, men det gjenstår å se hva navnet blir.

Ifølge Bloomberg vil modellen, som er ventet å få 6,5 tommer skjerm, se ut som standardutgaven av iPhone X på 5,8 tommer, med en bakside i glass og rammer i rustfritt stål. Den vil også ha et dobbeltkamera på baksiden.

Programvaremessig vil den store forskjellen være muligheten til å se på innhold side om side i apper som Mail og Kalender, ifølge Bloomberg, slik man kan på iPad.

Billigere iPhone i flere farger

Den nye billigere iPhone-modellen, som er tenkt å erstatte iPhone 8, vil se ut som iPhone X. Den vil ha aluminiumsramme i stedet for rustfritt stål, men vil komme i forskjellige farger.

Årsaken til at denne vil være billigere enn de to andre er at den vil bruke et billigere skjermpanel av typen LCD i stedet for OLED, som de to dyreste modellene vil komme med.

Hvor mye billigere den blir, gjenstår å se. Det er neppe snakk om en ordentlig billigmodell, kjenner vi Apple rett. Med tanke på at nåværende iPhone X starter på 9.990 kroner, blir det også interessant å se hvordan selskapet priser den største modellen.

I noen regioner vil de to dyreste modellene for øvrig også komme med to simkort-plasser, ifølge Bloomberg.

iPhone Xs?

For øvrig hevder Bloomberg også at Apple har hatt heftige diskusjoner om hva de nye iPhone-modellene skal hete. At den billigste utgaven er større enn den mellomste, kan nemlig skape forvirring.

Navnet iPhone Xs er en av kandidatene, og Plus-tituleringen kan også bli skrotet.

Ny Apple Watch og iPad

I tillegg iPhone hevder Bloomberg at Apple også kommer med flere nye produkter, ikke nødvendigvis i september, men i løpet av året.

Vi kan visstnok forvente nye Airpods, en ny Apple Watch med større skjerm, en ny trådløs lader og oppgraderte iPad Pro-modeller uten hjemknapp og med Face ID-ansiktsopplåsning.

Når iPhone-lanseringen vil finne sted er foreløpig ikke bekreftet av Apple, men den franske radiostasjonen Europe 1 hevder å vite datoen er 12. september, altså onsdag om to uker, skriver Macworld Sverige.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer