Apple lanserte nye iPad-er

Ny Apple TV sto også på lista for nye produkter i oktober.

FORNYES: Apple har sluppet nye iPad Pro-modeller. Om kort tid slippes også iPadOS 16. Foto: Apple
FORNYES: Apple har sluppet nye iPad Pro-modeller. Om kort tid slippes også iPadOS 16. Foto: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høst er tid for nye produkter fra Apple. Som regel kommer nye iPhoner i september, etterfulgt av nye iPad-er i oktober.

Vanligvis pleier Apple å avholde en pressekonferanse for produktnyheter, men tirsdag ettermiddag overrasket selskapet med produktslipp på nettet.

I tillegg til nye modeller av iPad Pro, har de også fornyet den rimeligste iPad-utgaven.

Apple TV har også kommet i ny versjon.

iPad Pro får M2

Proff-utgaven av Apples nettbrett får en mindre oppgradering. Den kommer fremdeles i to størrelser, på enten 11 eller 12,9 tommer.

Apple har imidlertid utstyrt den med sin heftigste M2-prosessor, som vi også finner i nyeste MacBook Air. Utover dette er det ikke enormt mye nytt. De støtter den nye og raskere Wi-Fi 6E-standarden og flere 5G-nett rundt i verden.

Pro-iPad-en kommer riktignok med en ny funksjon, som Apple kaller for «pekeopplevelse», som gjør det mulig å bruke Apple Pencil bare ved å holde den over skjermen.

NYHET: Ifølge Apple kan pekeopplevelsen med Apple Pencil registreres opptil 12 millimeter over skjermen, slik at brukerne kan få en forhåndsvisning av handlingen før de utfører den. Foto:
NYHET: Ifølge Apple kan pekeopplevelsen med Apple Pencil registreres opptil 12 millimeter over skjermen, slik at brukerne kan få en forhåndsvisning av handlingen før de utfører den. Foto: Vis mer

Fargene er fremdeles stellargrå og sølv som før. Prisene i norske Apple Store ligger på 11 290 kroner. for 11-tommeren, mens 12,9-tommeren starter på 15 490 kroner. De er leveringsklare fra 26. oktober.

Vanlig iPad i ny design

Den vanlige iPad-en er også lansert i ny utgave. Apple skroter det gamle designet med hjemknapp til fordel for det nye designet som både iPad Pro og iPad Air har.

NYTT DESIGN: Nå ser den vanlige iPad-en ut som de øvrige medlemmene i iPad-familien. Foto: Apple
NYTT DESIGN: Nå ser den vanlige iPad-en ut som de øvrige medlemmene i iPad-familien. Foto: Apple Vis mer

Skjermstørrelsen øker fra 10,2 til 10,9 tommer, og Apple har dessuten byttet ut Lightning-porten med USB-C som i de øvrige nettbrettene sine.

Her finnes ingen heftig M2-prosessor, men en A14 Bionic, som er samme brikke som ble brukt i iPhone 12.

Her kan du velge mellom fargene blå, rosa, sølv og gull.

Verdt å merke seg er at prisene har økt kraftig på det som i hvert fall før var den rimeligste iPad-en. Innstegsmodellen koster 6 290 kroner, mot tidligere 3 990 kroner.

iPadOS 16 blir for øvrig tilgjengelig for nedlasting mandag 24. oktober.

Apple TV får USB-C

Til slutt har Apple også lansert en oppdatert utgave av Apple TV 4K. Den kommer med en kraftigere A15 Bionic-prosessor, som Apple hevder skal gi 50 prosent raskere ytelse enn forrige generasjon.

Den støtter også HDR10+, noe som skal gi høyere bildekvalitet på tv-er med 4K-oppløsning, ifølge Macworld Sverige.

FARVEL LIGHTNING: Fjernkontrollen til Apple TV lades nå med USB-C-plugg. Foto: Apple
FARVEL LIGHTNING: Fjernkontrollen til Apple TV lades nå med USB-C-plugg. Foto: Apple Vis mer

Fjernkontrollen Siri Remote lades nå med USB-C i stedet for Lightning. Snart er det bare iPhone som bruker den gamle ladeporten, i hvert fall fram til 2024.

Nye Apple TV 4K koster 1790 kroner for modellen med 64 GB lagringsplass. For det dobbelte, 128 GB, må du ut med 2090 kroner. Denne er tilgjengelig fra 9 november.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer