iPhone SE (2020)

Apple lekket ny iPhone

Lansering skal være nært forestående.

VENDER TILBAKE: Mye tyder på at Apples neste iPhone vil se ut som iPhone 6-serien med hjemknapp. Foto: Pål Joakim Pollen
VENDER TILBAKE: Mye tyder på at Apples neste iPhone vil se ut som iPhone 6-serien med hjemknapp. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har lenge gått rykter om at Apple skulle lansere ny iPhone denne våren. En billigere modell som oppfølger til iPhone SE fra 2016.

Coronapandemien har imidlertid skapt utfordringer for teknologiselskapene, Apple inkludert. Det var ventet at selskapet skulle invitere til en pressekonferanse i mars, men av åpenbare grunner har ikke det blitt noe av.

Lekket i Apples nettbutikk

De siste dagene har det imidlertid dukket opp flere tegn på at den nye iPhone-modellen er nært forestående.

Ryktet ble ikke noe mindre av at Apple i løpet av natten norsk tid la ut en lekkasje på egne nettsider i form av et telefondeksel fra Belkin som passer til nettopp iPhone SE, ifølge The Verge.

Og da er det ikke snakk om den gamle SE-modellen, men en helt ny. Dette vet vi fordi den gamle hadde designet til iPhone 5S med 4-tommer skjerm, mens dette nye dekselet også passer til iPhone 7 og 8.

Og det ryktes at den nye iPhone SE vil se ut som disse nyere modellene med 4,7-tommer skjerm.

Apple lekket ny iPhone

Slik blir den

Fordi den nye iPhone-modellen ikke vil få samme design som iPhone SE, har mange trodd Apple ville kalle den for iPhone 9. Ifølge 9to5Mac ser selskapet imidlertid ut til å beholde iPhone SE-navnet.

Nettstedet hevder dessuten å ha fått bekreftet flere detaljer:

  • Navnet blir iPhone SE
  • Den vil komme i tre farger: hvit, svart, rød
  • Den blir tilgjengelig i tre forskjellige lagringskapasiteter: 64, 128 og 256 GB

9to5Mac forventer også at den blir utstyrt med samme A13-brikke som iPhone 11, 11 Pro og 11 Pro Max.

Pris? Det gjenstår å se. Da iPhone SE ble lansert i 2016, hadde den en startpris på 4790 kroner for 16 GB-modellen. I skrivende stund er iPhone 8 den billigste mobilen Apple selger, og denne koster 5490 kroner for 64 GB-modellen.

Så da får vi se den nye iPhone SE blir lansert i løpet av fredagen som mange nå antar. Vi oppdaterer denne saken så fort det skjer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer