WWDC 2018: Slik blir iOS 12

Apple lover at din gamle iPhone skal bli kjappere

Styring av skjermtid og Animoji av deg selv er også blant nyhetene i oppdateringen.

DIN EGEN EMOJI: I fjor introduserte Apple Animoji, som lar deg lage animerte emojier. Nå lanserer de «Memoji», hvor du kan lage en animert versjon av «deg selv». Foto: Elijah Nouvelage/Reuters/NTB Scanpix
DIN EGEN EMOJI: I fjor introduserte Apple Animoji, som lar deg lage animerte emojier. Nå lanserer de «Memoji», hvor du kan lage en animert versjon av «deg selv». Foto: Elijah Nouvelage/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld klokka 19 norsk tid startet Apple sin årlige utviklerkonferanse, World Wide Developers Conference (WWDC) med en såkalt keynote, altså åpningstale, den største lanseringen fra Apple i løpet av et år, ved siden av høstens iPhone-slipp.

Det var ingen harde nyheter som ble vist frem, men slik pleier det å være, ettersom WWDC først og fremst dreier seg om programvare.

Aller viktigst? iOS 12 blir raskere

Først på programmet stod iOS 12, som blir tilgjengelig som en gratis nedlasting til brukerne i løpet av månedsskiftet september og oktober.

Apple har hatt fokus på ytelse i den kommende oppdateringen.

De lover at iOS 12 skal kjøre raskere på særlig eldre enheter. På iPhone 6s Plus skal apper åpne 40 prosent kjappere, tastaturet 50 prosent kjappere og kameraet 70 prosent kjappere.

Selskapet fikk mye kritikk på tampen av fjoråret da det ble avslørt at de gjorde eldre enheter tregere med vilje for å spare batteriet. I ettertid har de lansert en ny funksjon hvor brukerne selv kan velge.

Styr barnas skjermtid

Akkurat som Google, vil Apple nå at du skal bruke mobilen mindre. Fra et businessperspektiv vil de vel egentlig ikke det, men såkalt «digital detox» seiler opp som en av trendene blant mobilprodusentene om dagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer