Reparasjon av iPhone

Apple må ut med 55 millioner for å ha villedet om reparasjon

Kan få indirekte betydning for nordmenn på sikt, mener Forbrukerrådet.

UAUTORISERT: Lar du andre enn et Apple-godkjent verksted tukle med telefonen din, risikerer du at Apple nekter deg ny reparasjon. I Australia har en føderal domstol nå slått fast at Apple ikke kan holde på slik. Foto: NTB Scanpix
UAUTORISERT: Lar du andre enn et Apple-godkjent verksted tukle med telefonen din, risikerer du at Apple nekter deg ny reparasjon. I Australia har en føderal domstol nå slått fast at Apple ikke kan holde på slik. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at Apple ikke liker at du reparerer en knust iPhone-skjerm for en billig penge på et uautorisert verksted.

Helst vil de gjøre det selv, med originaldeler og til langt høyere pris.

Nå er Apple ifølge Sydney Morning Herald dømt for å ha fortalt 275 kunder i Australia at de ikke har rett på reparasjon etter å ha fått reparert telefoner og nettbrett hos andre.

Fikk «feil 53»

De 275 kundene som klaget saken inn for domstolen opplevde den legendariske «feil 53», som Dinside tidligere har skrevet om.

Dette er en slags selv-ødeleleggelsesfunskjon som Apple la inn i sine mobiltelefoner og nettbrett med versjon 9 av iOS, som kom høsten 2015.

Når eieren fikk meldingen med det beryktede 53-tallet opp på skjermen, ble produktet så godt som ubrukelig.

I februar 2016 kom imidlertid Apple med en oppdatering som fjernet problemet delvis. Dermed kunne telefonene fortsatt brukes, vel å merke uten fingeravtrykks-innlogging.

Ifølge Business Insider kunne Apple-verkstedene i Australia fortsatt avdekke at produktene var tuklet med av andre enn dem selv. Dermed nektet de å reparere dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer