Apple Maps reiseplanlegger

Apple Maps får egen reiseplanlegger

Nå kan du sjekke kollektivreiser direkte i appen.

TRANSIT: Apple Maps har nå innebygget reiseplanlegger. Foto: Dinside/Apple
TRANSIT: Apple Maps har nå innebygget reiseplanlegger. Foto: Dinside/Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple har tidligere måttet tåle mye kritikk for sin karttjeneste Apple Maps, men de senere årene har den blitt langt mer til å stole på. Og med den nye reiseplanleggeren Transit, har den for alvor begynt å måle muskler mot Google Maps.

Med Transit kan du sjekke kollektivruter og -tider direkte i kartappen på macOS og iOS. Nå har den også fått støtte for ruter i Skandinavia. Brukere av Apple Maps vil nå se et nytt valg i appen, kalt kollektivt, i tillegg til med bil og til fots. Skyss er ikke tilgjengelig i Norge per dags dato.

«Fra og med i dag er Transit tilgjengelig i Norge, og du kan endelig planlegge og se reiseruter, motta oppdatert informasjon og påminnelser, motta steg for steg veibeskrivelser eller spør Siri om å guide deg gjennom din kollektivreise. Transit gir deg informasjon om offentlig transport for buss, T-bane, tog og ferjer, og er lokaltilpasset alle byer hvor den er tilgjengelig.»

Oversiktlige og nyttig

For å finne den beste ruten med tog, buss, t-bane, trikk eller båt, velger du enkelt å greit «kollektivt» etter du har plottet inn fra- og til-adressen. Apple Maps viser også informasjon om eventuelle driftsmeldinger.

Vi har testet Transit i Apple Maps og førsteinntrykket er positivt. Visningen for reiseforslagene er lett og oversiktlig, og vi synes resultatene på de rutene vi har sjekket er bedre enn for eksempel karttjenesten Here WeGo, som foreslo buss fremfor tog, og på høyde med Google Maps.

Fra venstre: Apple Maps, Here WeGo og Google Maps.
Fra venstre: Apple Maps, Here WeGo og Google Maps. Vis mer
Slik ser det ut i Apple Maps i macOS.
Slik ser det ut i Apple Maps i macOS. Vis mer

Blant annet søkte vi på reiserute fra kontoret på Hasle i Oslo til Drammen, og fikk informasjon om det var innstillinger på enkelte tog på den aktuelle ruten, noe vi synes er kjempenyttig.

Apple Maps viser eventuelle driftsmeldinger. I veibeskrivelsen påminner appen de reisende at de også må gå ut av toget.
Apple Maps viser eventuelle driftsmeldinger. I veibeskrivelsen påminner appen de reisende at de også må gå ut av toget. Vis mer

Vi har også sjekket hvordan Apple Maps Transit gjør det mot tjenesten Entur som samler all offentlig transport i Norge i én app. Begge appene kommer med relevante og gode forslag, men vi synes Entur har den mest oversiktlige løsningen. Sistnevnte har også den fordelen av at den viser prisen på reisen og at du kan kjøpe billetter direkte i appen.

Merk at ikke alle reiser kan kjøpes via Entur.

Entur til venstre og Apple Maps Transit til høyre.
Entur til venstre og Apple Maps Transit til høyre. Vis mer

Hvilken app/tjeneste bruker du for å sjekke kollektivruter?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer