Apple Maps reiseplanlegger

Apple Maps får egen reiseplanlegger

Nå kan du sjekke kollektivreiser direkte i appen.

TRANSIT: Apple Maps har nå innebygget reiseplanlegger. Foto: Dinside/Apple
TRANSIT: Apple Maps har nå innebygget reiseplanlegger. Foto: Dinside/Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple har tidligere måttet tåle mye kritikk for sin karttjeneste Apple Maps, men de senere årene har den blitt langt mer til å stole på. Og med den nye reiseplanleggeren Transit, har den for alvor begynt å måle muskler mot Google Maps.

Med Transit kan du sjekke kollektivruter og -tider direkte i kartappen på macOS og iOS. Nå har den også fått støtte for ruter i Skandinavia. Brukere av Apple Maps vil nå se et nytt valg i appen, kalt kollektivt, i tillegg til med bil og til fots. Skyss er ikke tilgjengelig i Norge per dags dato.

«Fra og med i dag er Transit tilgjengelig i Norge, og du kan endelig planlegge og se reiseruter, motta oppdatert informasjon og påminnelser, motta steg for steg veibeskrivelser eller spør Siri om å guide deg gjennom din kollektivreise. Transit gir deg informasjon om offentlig transport for buss, T-bane, tog og ferjer, og er lokaltilpasset alle byer hvor den er tilgjengelig.»

Oversiktlige og nyttig

For å finne den beste ruten med tog, buss, t-bane, trikk eller båt, velger du enkelt å greit «kollektivt» etter du har plottet inn fra- og til-adressen. Apple Maps viser også informasjon om eventuelle driftsmeldinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer