Apple selger færre iPhone

Apple melder om fall i inntektene. Det har ikke skjedd på 17 år

Uvanlig melding fra Apple-sjef Tim Cook.

INNTEKTENE FALLER: Apple har på forhånd varslet at inntektene for siste kvartal er lavere enn forventet. Foto: Aly Song/Reuters/NTB Scanpix
INNTEKTENE FALLER: Apple har på forhånd varslet at inntektene for siste kvartal er lavere enn forventet. Foto: Aly Song/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har Apple passert toppen? For første gang siden 2002 varsler selskapet i hvert fall en nedgang i inntektene i fjorårets siste tre måneder.

I et brev til investorer sier sjef Tim Cook at de forventer et inntektsfall for forrige kvartal på nærmere 8 prosent til 84 milliarder dollar, mens de tidligere spådde at inntektene ville ligge på mellom 89 og 93 milliarder dollar for jule-kvartalet, som ble avsluttet 29. desember, skriver Recode.

Flere årsaker

Apple sier nedgangen er et resultat av flere faktorer. Blant annet sier de at USAs handelskrig med Kina er en av hovedårsakene.

Videre innrømmer de at iPhone-oppgraderinger var lavere enn forventet, grunnet både prisøkninger (samt en sterk dollar som har gitt enda dyrere produkter i andre land) og reduserte priser for batteri-bytte. Ulike tidspunkt for lanseringer har også påvirket salget negativt, ifølge selskapet.

De siste månedene har det vært flere spekulasjoner om sviktende iPhone-salg, og siden begynnelsen av oktober skal selskapet ha mistet rundt en femtedel av markedsverdien, ifølge Bloomberg.

Dyrere enn noensinne

iPhone har alltid vært en dyr smartmobil, men høsten 2017 lanserte de iPhone X til 999 dollar, hvilket var 300 dollar dyrere enn iPhone 8.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer