Apple Music lansert

Apples strømmetjeneste dukker også opp på Android i høst.

LANSERTE NY MUSIKKTJENSTE: Tim Cook (til høyre) fikk hjelp av Jimmy Iovine til å presentere selskapets nye musikktjeneste. Foto: AP/SCANPIX
LANSERTE NY MUSIKKTJENSTE: Tim Cook (til høyre) fikk hjelp av Jimmy Iovine til å presentere selskapets nye musikktjeneste. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kom ingen ny Apple TV, men som forventet lanserte Apple og Tim Cook en strømmetjeneste i kveld norsk tid. Tjenesten heter Apple Music og lanseres den 30. juni i 100 land.

Hvorvidt Norge står på den listen er imidlertid noe uklart, og vår pressekontakt hos Apple har foreløpig ikke kunnet gi oss et svar på det.

Uansett dreier det seg om en Spotify-lignende tjeneste som lar deg strømme all musikk som er tilgjengelig i iTunes mot en månedlig avgift.

Prisen i USA er på $9.99 (altså det samme som Spotify), men Apple har også et attraktivt familieabonnement til $14.99 der inntil seks personer kan få hver sin konto for én pris.

Artister kan også publisere bilder, sangtekster, videoer, remixer og annet til de som velger å følge dem på Apples musikktjeneste. Dessuten vil radiokanalen Beat One sende live radio døgnet rundt globalt.

OS X El Capitan

Selskapet viste også frem noen av nyhetene som kommer i den neste versjonen av OS X, blant annet mer effektiv vindusbehandling, forbedret navigasjon, forbedret Spotlight-søk, flere funksjoner i Safari og mer til.

BEDRE SØK: En av tingene som er forbedret i El Capitan er Spotlight-søket.
BEDRE SØK: En av tingene som er forbedret i El Capitan er Spotlight-søket. Vis mer


Operativsystemet vil også oppleves hurtigere enn før – apper starter 1,4 ganger raskere og pdf-filer åpnes fire ganger kjappere i forhåndsvisning enn hva tilfellet er nå. Via selskapets «Metal»-teknologi vil også spill kjøre bedre enn tidligere.

Den nye OS X-versjonen vil bli lansert i åpen beta i juli, med lansering i høst.

iOS 9

Neste versjon av iOS vil ta seg spesielt godt ut på iPad, med støtte for ordentlig fleroppgavebehandling, der apper kan kjøres side om side. Tastaturet blir også mer effektivt der du ved å bruke to fingre på det kan simulere en styreflate slik at du lettere kan merke tekst, flytte markøren og den slags.

SPLITTET SKJERM: Har du iPad Air 2 kan du kjøre to apper ved siden av hverandre i iOS9, som kommer til høsten.
SPLITTET SKJERM: Har du iPad Air 2 kan du kjøre to apper ved siden av hverandre i iOS9, som kommer til høsten. Vis mer


Siri-funksjonen blir vesentlig oppgradert, og iOS blir mer proaktivt ved å lære seg dine bruksmønstre. Pleier du å ta en joggetur på morgenen med musikk til, vil musikkappen automatisk starte når du plugger i hodetelefoner på morgenen.

Søkefunksjonen, som du får opp ved å trekke fingeren ned på hjemskjermen, får også et API, som betyr at app-utviklere kan støtte søk direkte fra Spotlight. Dermed er det duket for at du for eksempel kan søke i Netflix-arkivet direkte via universalsøket på telefonen, uten å åpne appen først.

En svært delikat nyhetsapp ble også vist frem, men den lanseres først i USA, Storbritannia og Australia.

watchOS 2

Ikke mer enn seks uker etter lanseringen av Apple Watch viste Apple frem en ny versjon av klokke-operativsystemet. Der får utviklerne langt bedre tilganger på ting som mikrofon, pulsmåleren, høyttaleren og så videre, slik at de kan lage mer avanserte apper enn de som finnes til nå.

Vi fulgte pressekonferansen direkte, og det løpende referatet finner du i vinduet under:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer