Apple Music lansert

Apples strømmetjeneste dukker også opp på Android i høst.

LANSERTE NY MUSIKKTJENSTE: Tim Cook (til høyre) fikk hjelp av Jimmy Iovine til å presentere selskapets nye musikktjeneste. Foto: AP/SCANPIX
LANSERTE NY MUSIKKTJENSTE: Tim Cook (til høyre) fikk hjelp av Jimmy Iovine til å presentere selskapets nye musikktjeneste. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kom ingen ny Apple TV, men som forventet lanserte Apple og Tim Cook en strømmetjeneste i kveld norsk tid. Tjenesten heter Apple Music og lanseres den 30. juni i 100 land.

Hvorvidt Norge står på den listen er imidlertid noe uklart, og vår pressekontakt hos Apple har foreløpig ikke kunnet gi oss et svar på det.

Uansett dreier det seg om en Spotify-lignende tjeneste som lar deg strømme all musikk som er tilgjengelig i iTunes mot en månedlig avgift.

Prisen i USA er på $9.99 (altså det samme som Spotify), men Apple har også et attraktivt familieabonnement til $14.99 der inntil seks personer kan få hver sin konto for én pris.

Artister kan også publisere bilder, sangtekster, videoer, remixer og annet til de som velger å følge dem på Apples musikktjeneste. Dessuten vil radiokanalen Beat One sende live radio døgnet rundt globalt.

OS X El Capitan

Selskapet viste også frem noen av nyhetene som kommer i den neste versjonen av OS X, blant annet mer effektiv vindusbehandling, forbedret navigasjon, forbedret Spotlight-søk, flere funksjoner i Safari og mer til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer