Apple og Google fjerner Fortnite fra sine app-butikker

Apple og Google har fjernet det populære spillet Fortnite fra sine app-butikker. Spillutvikleren Epic Games svarer med å ta teknologigigantene til retten.

STORSPILL: Fortnite er av tidenes mest populære spill med over 350 millioner spillere. Foto: Mike Blake/Reuters/NTB Scanpix
STORSPILL: Fortnite er av tidenes mest populære spill med over 350 millioner spillere. Foto: Mike Blake/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Overlevelsesspillet Fortnite ble torsdag tatt bort fra Apples og Googles digitale markedsplass fordi Epic Games lanserte en betalingsløsning som var uavhengig av selskapenes plattform.

Apple og Google tar begge en andel på 30 prosent av kjøpene som blir gjort i de ulike appene som tilbys i App Store og Play Store.

Bryter retningslinger

Fortnite er gratis, men spillerne kan kjøpe våpen eller ferdigheter de trenger for å overleve i spillet.

Spillutvikleren Epic Games lanserte torsdag en løsning for direkte betaling for Apples operativsystem og Google Play. Ifølge Epic skal løsningen være den samme som blir brukt for å behandle betalinger på PC og Mac-maskiner og Android-telefoner.

Apple og Google mener betalingsløsningen bryter med deres retningslinjer.

– Epic aktiverer en løsning i applikasjonen som ikke er vurdert eller godkjent av Apple, og de gjorde det med hensikt for å bryte retningslinjene som gjelder for alle utviklere i App Store, sier Apple i en uttalelse.

Google sier Fortnite fortsatt vil være tilgjengelig på Android, men ikke gjennom deres digitale markedsplass. Det er ikke et alternativ for iPhone-brukere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.