Apple Watch-lader med USB-C

Apple omfavner USB-C med ny Apple Watch-lader

Lad smartklokka fra MacBook Pro uten adapter.

Apple introduserer en ny, magnetisk lader for Apple Watch. Foto: Apple
Apple introduserer en ny, magnetisk lader for Apple Watch. Foto: Apple Vis mer
Publisert

I dag gikk startskuddet for forhåndsbestillingen av iPhone Xʀ, og det er trolig årsaken til at en liten produktlansering fra Apple gikk under radaren.

Bytter kontakt i enden

Selskapet har nemlig introdusert en ny lader til Apple Watch som er lik som originalen på aller områder fortsett fra ett: den har USB-C-kontakt i enden i stedet for USB-A (som mange ser på som standard).

For øyeblikket finnes Apple Watch-laderen med USB-C kun i størrelse med en kabellengde på 30 centimeter. Den vanlige utgaven finnes også i lengder på 1 og 2 meter. Hvis det holder med den korteste lengden, er den nye varianten å foretrekke ettersom den er mer framtidssikker. Prisen er uansett er den samme.

Den nye laderen er for øvrig kompatibel med Apple Watch 1–4.

Mer og mer USB-C fra Apple

Denne lille lanseringen nok et tegn på at Apple sakte, men sikkert flytter seg vekk fra standard-USB i sine produkter, og muligens også Lightning, og over til USB-C. Fordelen her er at man slipper å styre med adaptere når man skal koble sammen og lade ulike Apple-produkter.

MacBookene startet overgangen til USB-C i 2015 og det er vel bare et tidsspørsmål før også iPhonene har den universelle kontakten. I dag kunngjorde Apple også datoen for arrangementet der de trolig skal snakke om en ny iPad Pro og Mac-er. Ifølge troverdige kilder er det stor sannsynlighet for at Lightning-kontakten skrotes til fordel for USB-C.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer