Apple Watch-lader med USB-C

Apple omfavner USB-C med ny Apple Watch-lader

Lad smartklokka fra MacBook Pro uten adapter.

Apple introduserer en ny, magnetisk lader for Apple Watch. Foto: Apple
Apple introduserer en ny, magnetisk lader for Apple Watch. Foto: Apple Vis mer
Publisert

I dag gikk startskuddet for forhåndsbestillingen av iPhone Xʀ, og det er trolig årsaken til at en liten produktlansering fra Apple gikk under radaren.

Bytter kontakt i enden

Selskapet har nemlig introdusert en ny lader til Apple Watch som er lik som originalen på aller områder fortsett fra ett: den har USB-C-kontakt i enden i stedet for USB-A (som mange ser på som standard).

For øyeblikket finnes Apple Watch-laderen med USB-C kun i størrelse med en kabellengde på 30 centimeter. Den vanlige utgaven finnes også i lengder på 1 og 2 meter. Hvis det holder med den korteste lengden, er den nye varianten å foretrekke ettersom den er mer framtidssikker. Prisen er uansett er den samme.

Den nye laderen er for øvrig kompatibel med Apple Watch 1–4.

Mer og mer USB-C fra Apple

Denne lille lanseringen nok et tegn på at Apple sakte, men sikkert flytter seg vekk fra standard-USB i sine produkter, og muligens også Lightning, og over til USB-C. Fordelen her er at man slipper å styre med adaptere når man skal koble sammen og lade ulike Apple-produkter.

MacBookene startet overgangen til USB-C i 2015 og det er vel bare et tidsspørsmål før også iPhonene har den universelle kontakten. I dag kunngjorde Apple også datoen for arrangementet der de trolig skal snakke om en ny iPad Pro og Mac-er. Ifølge troverdige kilder er det stor sannsynlighet for at Lightning-kontakten skrotes til fordel for USB-C.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer