iOS 14.6

Apple oppdaterer iPhone

Den sjette iOS-oppdateringen så langt i år.

IPHONE: Her får du en veiledning for hvordan du oppdaterer Iphone. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka slipper Apple nok en oppdatering til iPhone når iOS 14.6 rulles ut til kompatible enheter. iOS 14.6 kommer kun en måned etter storoppdateringen iOS 14.5, og er langt fra like innholdsrik.

Den største nyheten for norske iPhone-brukere som også abonnerer på Apple Music, er at iOS 14.6 legger til rette for «lossless», eller tapsfri om du vil, lyd og støtte for Spatial Audio med Dolby Atmos.

Tidligere denne måneden annonserte Apple at Apple Music får støtte for høyoppløst musikk i Apple Music og skal oppdatere hele musikkbiblioteket. Tapsfri musikk i Apple Music lanseres i juni uten ekstra kostnad, og blir en konkurrent til blant annet Tidal.

Senere i år kommer også Spotify med høyoppløst musikkstrømming.

AirTag- og podkastnyheter

Videre slipper Apple en liten forbedring til AirTag og Hvor er?-appen, som gjør at du nå kan legge til en e-postadresse i tillegg til telefonnummer når du har aktivert mistet modus for en av enhetene dine.

En annen nyhet i iOS 14.6 er støtte for å abonnere på podkaster og annet innhold for tilgang til ekstra stoff og ting som annonsefri lytting.

I tillegg ruller Apple ut Apple Card Family, som er en tjeneste for å samle flere familiemedlemmer i én konto. Enn så lenge er ikke Apple Card tilgjengelig i Norge, så norske brukere må vente til de eventuelt tar i bruk denne tjenesten.

iOS 14.6 inneholder også en rekke feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer. Blant feilrettingene har Apple luket ut en feil som førte til at å låse opp med Apple Watch ikke fungerte etter å ha låst iPhonen med Apple Watch og at påminnelser ble vist som blanke linjer.

En rekke oppdateringer

Dette er den sjette iOS-oppdateringen Apple ruller ut til iOS 14 så langt i år. 14.4 kom i januar og ble etterfulgt av flere oppdateringer som tettet sikkerhetshull og rettet feil, samt la til nye funksjoner.

iOS 14.5 er den mest markante og la til innhold som nye Siri-triks, lås opp med Apple Watch, App Tracking Transparency og flere nye emotikoner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer