Apple-oppdatering fjerner geo-loggen

Kun én ting er fikset i iOS 4.3.3.

Den siste utgaven av iOS retter opp posisjonerings-snakkisen.
Den siste utgaven av iOS retter opp posisjonerings-snakkisen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke skrev vi om at iPhone lagrer alle steder hvor du har vært direkte på telefonen, og at denne informasjonen også ble overført til iTunes når du koblet til.

Dermed var det mulig å se en komplett logg over hvor telefonen hadde befunnet seg det siste året, uten å måtte oppgi noe form for passord eller lignende.

Posisjonsinformasjon blir også sendt til Apple, som på sin side hevder at dette gjøres for å forbedre hastigheten på telefonposisjoneringen, siden telefonen da kan ta utgangspunkt i mobilantenner og tilgjengelige trådløse nettverk for å gi et grovt posisjonsestimat før GPS-enheten prikker inn posisjonen nøyaktig.

Google har samme praksis på Android-plattformen, men tydeliggjør dette for brukeren og tilbyr muligheten for ikke å gi fra seg denne informasjonen.

Og nå endrer de praksis

Kritikken lot uansett ikke vente på seg, og Apple har nå rullet ut en oppdatering av iOS, nærmere bestemt versjon 4.3.3.

Samleside: iOS

Denne reduserer størrelsen på mellomlageret på telefonen (altså vil gammel posisjonshistorikk slettes fortløpende) og gjør at denne fila ikke overføres til iTunes dersom du synkroniserer. I tillegg vil hele databasefila slettes dersom du slår av stedstjenester på telefonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer