Apple skal satse stort på utvidet virkelighet

De første produktene kommer allerede i 2020, og på sikt kan briller komme til å erstatte iPhone!

ENDA ET KAMERA: Neste års iPhone-modeller og den kommende iPad Pro-utgaven kan være Apples neste steg inn i utvidet virkelighet. Foto: Phonearena.com
ENDA ET KAMERA: Neste års iPhone-modeller og den kommende iPad Pro-utgaven kan være Apples neste steg inn i utvidet virkelighet. Foto: Phonearena.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I iOS 11-oppdateringen for to år siden var utvidet virkelighet, eller augmented reality (AR), en av de store nyhetene fra Apple.

Via egne funksjoner (ARkit) gav Apple utviklere verktøy for å utnytte det tredimensjonale rommet som kameraet fanger i sine apper og tjenester. Mange spillutviklere kunne for eksempel lage spill der selve spillet foregikk gjennom telefonskjermen og på stuebordet hjemme, og det kom et skred av apper som lot deg måle lengder, prøve ut hvordan møbler ville se ut i stua og den slags.

Og der Pokémon Go for så vidt brukte en ganske enkel form for AR når man skulle fange de små krypene, nærmer Minecraft Earth seg lansering, som virkelig ser ut til å bringe AR til massene.

Nye sensorer neste år

Selv om det ikke er mer enn et par måneder siden Apple viste frem iPhone 11-telefonene, er ryktebørsen selvsagt i full sving når det gjelder neste års Apple-telefoner.

Og neste år ser det ut til at Apple vil ta det neste store steget med tanke på utvidet virkelighet – ja, faktisk kan det være at vi allerede i den neste iPad Pro-modellen vil se en ny kameraløsning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer