iPhone 14 - dette sier ryktene

- Apple skroter «busslomma»

Her er alt vi tror vi vet om årets iPhone-modeller.

LOMME BLIR HULL: Apple hevdes å fjerne «busslomma» på noen av årets iPhone-modeller. Foto: Ian Zelbo.

LOMME BLIR HULL: Apple hevdes å fjerne «busslomma» på noen av årets iPhone-modeller. Foto: Ian Zelbo.

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høst er tid for iPhone-lansering. I år venter iPhone 14, trolig i slutten av september.

Tradisjon tro svirrer det mange rykter rundt kommende Apple-produkter. Fabrikkene som lager deler til iPhone lekker som en sil, til tross for at selskapet iherdig prøver å stanse det. Apple hevdes også å drive med styrte lekkasjer, uten at det finnes hold i disse påstandene.

Tro hva du vil. Men hva sier ryktebørsen om årets kommende iPhone-modeller?

Deksel-lekkasje avslører Plus-utgave (08.07.22)

Et av de største endringene Apple ventes å gjøre med høstens iPhone-modeller er at de skal skrote mini-utgaven til fordel for en større modell.

Et bilde publisert på det kinesiske nettstedet Weibo hevder å vise «iPhone 14 Plus», ifølge 9to5Mac. Hvorvidt det blir navnet, gjenstår å se. Tidligere har man trodd den vil hete iPhone 14 Max, ikke Plus.

Av bildet å dømme har den to kameraer bak, akkurat som den vanlige iPhone 14-utgaven. Pro-modellene har begge tre kameraer.

AVSLØRT: Dette hevdes å være deksler til de kommende iPhone-modellene. iPhone 14 og iPhone 14 Pro skal være like store, på 6,1 tommer, mens Plus og Max blir 6,7 tommer - i hvert fall om vi skal tro ryktene. Foto: Weibo
AVSLØRT: Dette hevdes å være deksler til de kommende iPhone-modellene. iPhone 14 og iPhone 14 Pro skal være like store, på 6,1 tommer, mens Plus og Max blir 6,7 tommer - i hvert fall om vi skal tro ryktene. Foto: Weibo Vis mer

- Bare Pro får ny brikke (03.07.22)

Den vanligvis velinformerte Mark Gurman i Bloomberg hevder at Apple ikke kommer til å oppgradere prosessoren på innstegsmodellen av årets iPhone-modeller.

De kommer til å beholde den samme A15-prosessoren lansert i fjor, mens det kun er Pro-modellene som kommer til å være utstyrt med den nye A16 Bionic-prosessoren.

- Frontkamera forbedres kraftig (12.06.2022)

Analytiker Ming-Chi Kuo omtales ofte i forbindelse med spådommer og påstander rundt kommende produkter fra selskapet. Han hevder at frontkameraet kommer til å få en av sine største oppgraderinger på lenge med høstens iPhone-modeller.

I et blogginnlegg på Medium skriver han at det nye kameraet får autofokus, i stedet for fast fokus som Apple har brukt i iPhone frem til nå. Det bør gi enda bedre selfier og videoer tatt med frontkameraet. Det vil også ha en linse bestående av seks elementer, mot tidligere fem, og en bedre blenderåpning på f/1,9 (opp fra f/2,2, som har vært omtrent den samme siden iPhone 11).

BATTERI: Denne funksjonen forlenger batteriets levetid på Iphone. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Fortsatt fire

Høsten 2021 slapp Apple fire nye iPhone-modeller, en standard og en mini-versjon samt to Pro-utgaver. (I tillegg har de kommet med en mindre SE-utgave utenom hovedlanseringen.)

Det ser ut til at vi også i høst kan vente fire nye modeller, i størrelser på enten 6,1 eller 6,7 tommer.

Mini blir Max

Apple gjør imidlertid bokstavelig talt en stor forandring i «lineup»-en, da de hevdes å droppe mini-versjonen til fordel for en Max-utgave, skriver 9to5Mac.

iPhone 13 mini med 5,4 tommer skjerm blir da byttet ut til fordel for iPhone 14 Max på 6,7 tommer.

Den «vanlige» utgaven, iPhone 14, kommer etter sigende til å ha 6,1 tommer skjerm som før.

I tillegg kan vi vente oss to pro-utgaver også i år: iPhone 14 Pro på 6,1 tommer og iPhone 14 Pro Max på 6,7 tommer.

«Busslomma» forsvinner

Hva gjelder designet til iPhone 14 hevdes det at Apple (endelig?) kommer til å fjerne den mye omdiskuterte «busslomma» øverst på skjermen. Altså der man i stedet for å plassere frontkamera og den slags over skjermen lager ei lomme på toppen – for å gjøre rammene rundt skjermen mindre. På engelsk kalles det for «notch».

I stedet for «busslomme» kommer Apple til utstyre den kommende iPhone-modellen hull i skjermen til frontkameraet som vi kjenner fra mange Android-toppmodeller.

Bilder lekket på det kinesiske nettstedet Weibo antyder imidlertid at Apple vil gå for noe som kalles et «hull og pille»-design. Ett rundt hull og et pilleformet hull som vil huse kamera og Face ID-komponenter.

Dette nye designet hevdes riktignok være forbeholdt Pro-modellene, ifølge 9to5Mac.

Apple pleier å gi Pro-modellene egenskaper som gjør de mer eksklusive enn de vanlige modellene.

For eksempel har iPhone 13 Pro en ramme i rustfritt stål, mens iPhone 13 har en ramme i aluminium.

I år hevdes Apple å bytte ut det rustfrie stålet i Pro-modellene med en ramme i titanlegering. Dette skal visstnok være enda mer motstandsdyktig mot riper samt at det er lettere.

Kamera-oppgradering

I en video på YouTube hevder teknolegger Jon Prosser også at kamerabumpen kommer til å forsvinne på årets iPhone-modeller.

HELT FLATT: Det blir ikke noen utstikkende kameraer på iPhone 14, ifølge ryktene. Foto: Jon Prosser
HELT FLATT: Det blir ikke noen utstikkende kameraer på iPhone 14, ifølge ryktene. Foto: Jon Prosser Vis mer

Selve kameramodulen blir visstnok større og bedre, opp fra 12 til 48 megapiksler ifølge MacRumors. Men i stedet for å lage en enda større bump, blir hele telefonen tykkere.

Ikke overraskende er det bare Pro-modellene som ryktes å få den nye kameramodulen, selv om vi trolig vil se noen forbedringer på kameraet til standardutgavene også.

Lansering i september

Det har i flere år gått rykter om at Apple skal droppe Lightning-kontakten helt og at de kommer til å legge Touch ID-sensoren under skjermen på iPhone. Gjengs oppfatning på ryktebørsen virker å være at dette fremdeles er noen år unna.

Apple har ennå ikke kunngjort når årets iPhone-lansering blir, men tradisjonelt pleier de å avholde den i slutten av september. I juni skal selskapet avholde den årlige utviklerkonferansen WWDC, der vi nok vil få en smakebit på den neste versjonen av iOS – iOS 16.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer