Apple slipper iOS 14.2

Over 100 nye emojier og flere nye funksjoner.

APPLE: iOS 14 er endelig her - dette er våre favoritter! Video: Kirsti Østvang. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert

Apple har gjort den andre store oppdateringen til iOS 14 tilgjengelig for nedlasting.

I tillegg til flere nye funksjoner og en rekke feilrettinger kommer iOS 14.2 med over 100 nye emojier, som ninja, rørt smilefjes, mann i brudekjole og trans-flagget.

Nyhetene inkluderer emojier som viser personer som klemmer, som viser mer empati enn det forrige klemmefjeset, og en klypegest som oftest refereres til kun som ’italiensk håndgest’.

Endelig kan du også utrykke deg med et «forkledd ansikt».

NYE EMOJIER: Her er de nye emojiene som du får tilgang til etter å ha oppdatert til iOS 14.2. Foto: Emojipedia
NYE EMOJIER: Her er de nye emojiene som du får tilgang til etter å ha oppdatert til iOS 14.2. Foto: Emojipedia Vis mer

Du kan se hele listen med nye emojier hos Emojipedia.

Bedre musikkgjenkjenning

Som nevnt kommer iOS 14.2 med flere nye funksjoner, deriblant innebygd Shazam-funksjon i kontrollsenteret. Det kule med denne er at den kan gjenkjenne musikk i apper i tillegg til i omgivelsene rundt deg.

For å ta den i bruk, går du til Innstillinger > Kontrollsenter og legger til Musikkgjenkjenning i lista over inkluderte kontroller. Så aktiverer du den ved å hente opp kontrollsenteret og trykke på Shazam-ikonet.

Ny tilgjengelighetsfunksjon

Apple har også laget en interessant ny tilgjengelighetsfunksjon for blinde og svaksynte med iPhone 12 Pro og 12 Pro Max.

Med den innebygde lidar-sensoren kan man bruke kameraet til å sjekke avstanden til personer i nærheten, og varsle brukeren om de kommer for nære.

For øvrig kommer iOS 14.2 også med åtte nye bakgrunnsbilder og en redesignet AirPlay-meny. Oppdateringen er også ute til iPad i form av iPadOS 14.2.

Som alltid installerer du oppdateringen ved å gå til Innstillinger > Oppdatering.

PS: Har du Apple Watch, kan du for øvrig oppdatere den til watchOS 7.1. Blant nyheten i denne er et nytt advarsel dersom du spiller for høyt fra hodetelefonene dine.

OM OPPDATERINGEN: Her er alle nyhetene, forbedringene og feilrettingene i iOS 14.2.
OM OPPDATERINGEN: Her er alle nyhetene, forbedringene og feilrettingene i iOS 14.2. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer