Apple slipper iOS 14.2

Over 100 nye emojier og flere nye funksjoner.

APPLE: iOS 14 er endelig her - dette er våre favoritter! Video: Kirsti Østvang. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert

Apple har gjort den andre store oppdateringen til iOS 14 tilgjengelig for nedlasting.

I tillegg til flere nye funksjoner og en rekke feilrettinger kommer iOS 14.2 med over 100 nye emojier, som ninja, rørt smilefjes, mann i brudekjole og trans-flagget.

Nyhetene inkluderer emojier som viser personer som klemmer, som viser mer empati enn det forrige klemmefjeset, og en klypegest som oftest refereres til kun som ’italiensk håndgest’.

Endelig kan du også utrykke deg med et «forkledd ansikt».

Du kan se hele listen med nye emojier hos Emojipedia.

Bedre musikkgjenkjenning

Som nevnt kommer iOS 14.2 med flere nye funksjoner, deriblant innebygd Shazam-funksjon i kontrollsenteret. Det kule med denne er at den kan gjenkjenne musikk i apper i tillegg til i omgivelsene rundt deg.

For å ta den i bruk, går du til Innstillinger > Kontrollsenter og legger til Musikkgjenkjenning i lista over inkluderte kontroller. Så aktiverer du den ved å hente opp kontrollsenteret og trykke på Shazam-ikonet.

Ny tilgjengelighetsfunksjon

Apple har også laget en interessant ny tilgjengelighetsfunksjon for blinde og svaksynte med iPhone 12 Pro og 12 Pro Max.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.