iOS 14.4

Apple snur om volumbegrensning

Nå kan du høre på så høyt du vil.

GJØR ENDRINGER: Apple vil ikke lenger automatisk skru ned volumet på hodetelefonene dine. Foto: Apple
GJØR ENDRINGER: Apple vil ikke lenger automatisk skru ned volumet på hodetelefonene dine. Foto: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I iOS 14 innførte Apple volumbegrensning på hodetelefoner, som fungerte slik at hvis du spilte med for høyt volum over tid, ville Apple automatisk senke volumet uten forvarsel og uten mulighet til å skru det av.

Dette irriterte mange brukere, inkludert tidligere Dinside-journalist Tore Neset.

- Det verste - i hvert fall for meg - er at Apple ikke tar hensyn til hva slags utstyr du bruker. Med Apples AirPods ville jeg aldri finne på å spille over 85dB, som ser ut til å være Apples faregrense, sa han til Dinside.

- I tillegg bruker jeg titt og ofte Bluetooth-høyttalere av ymse slag, og også med disse får jeg den irriterende advarselen. Skulle jeg spille så lavt som Apple forlanger, ville den ungdommelige rocken jeg elsker ligge på "hysj, ikke forstyrr bestefar"-nivå.

Endret i iOS 14.4

Nå har imidlertid Apple snudd. Fra og med iOS 14.4 som ble lansert i går vil de ikke lenger automatisk senke volumet, skriver svenske Macworld. I stedet vil man kun få et varsel som informere at du bør skru ned lydnivået.

I iOS 14.4 introduserer Apple også en funksjon som gir muligheten til å spesifisere enhetstype i Bluetooth-innstillingene slik at hodetelefoner blir identifisert riktig med tanke på varslingslyder. Ifølge 9to5Mac sier imidlertid selskapet at dette også sørger for at målingene av lydnivået i hodetelefonene dine er nøyaktige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer