IOS 14

Apple terger på seg utviklere

– Jeg har aldri hatt en så negativ følelse etter et Apple-arrangement.

IOS 14: Det ser mildt sagt ut som at iOS 14-utrullingen kom overraskende på utviklerne. I videoen over kan du se noen av de viktigste nyhetene. Video: Kirsti Østvang. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert

Under tirsdagens «Time Flies»-arrangement, der både Apple Watch og nye iPader ble avduket, annonserte Apple at iOS 14 og iPadOS 14 slippes onsdag kveld norsk tid.

Lanseringstidspunktet kom som en brå overraskelse på iOS-utviklere som trodde at utrullingen ville starte neste uke, og det førte til at flere selskaper ble nødt til å trappe opp utviklingen for å møte tidsfristen.

Fikk seg en overraskelse

iOS 14 har riktignok vært tilgjengelig for utviklere å teste gjennom flere måneder, men det er først nå den ferdige versjonen lanseres. Samtidig er det alltid fare for at funksjoner fra betaen ikke er med i den stabile utgaven.

Ett eksempel på det er et utviklersett (API) som var tilgjengelig i iOS 14-betaen, men som Apple senere har fjernet støtten for.

– Så dersom appen din bruker API-en eller du skulle lansere et rammeverk som benytter den, går det plutselig ikke ... det er ikke mulig. Sånn er det, den er borte, du må erstatte den, kommenterer utvikleren Peter Steinberger.

Reagerer kraftig

Flere utviklere reagerer også kraftig på Apples «overraskelse» og har tatt til Twitter for å dele sin misnøye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer