IOS 14

Apple terger på seg utviklere

– Jeg har aldri hatt en så negativ følelse etter et Apple-arrangement.

IOS 14: Det ser mildt sagt ut som at iOS 14-utrullingen kom overraskende på utviklerne. I videoen over kan du se noen av de viktigste nyhetene. Video: Kirsti Østvang. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert

Under tirsdagens «Time Flies»-arrangement, der både Apple Watch og nye iPader ble avduket, annonserte Apple at iOS 14 og iPadOS 14 slippes onsdag kveld norsk tid.

Lanseringstidspunktet kom som en brå overraskelse på iOS-utviklere som trodde at utrullingen ville starte neste uke, og det førte til at flere selskaper ble nødt til å trappe opp utviklingen for å møte tidsfristen.

Fikk seg en overraskelse

iOS 14 har riktignok vært tilgjengelig for utviklere å teste gjennom flere måneder, men det er først nå den ferdige versjonen lanseres. Samtidig er det alltid fare for at funksjoner fra betaen ikke er med i den stabile utgaven.

Ett eksempel på det er et utviklersett (API) som var tilgjengelig i iOS 14-betaen, men som Apple senere har fjernet støtten for.

– Så dersom appen din bruker API-en eller du skulle lansere et rammeverk som benytter den, går det plutselig ikke ... det er ikke mulig. Sånn er det, den er borte, du må erstatte den, kommenterer utvikleren Peter Steinberger.

MYE NYTT: IOS 14 introduserer en rekke nye funksjoner som tidligere ikke har vært tilgjengelig på iPhone. Foto: Kirsti Østvang
MYE NYTT: IOS 14 introduserer en rekke nye funksjoner som tidligere ikke har vært tilgjengelig på iPhone. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Reagerer kraftig

Flere utviklere reagerer også kraftig på Apples «overraskelse» og har tatt til Twitter for å dele sin misnøye.

– Jeg vet det høres ut som sutring, men jeg har aldri hatt en så negativ følelse etter et Apple-arrangement. Jeg presser meg ikke spesielt hardt, men jeg jobbet en del for å sørge for at jeg var klar dag én ved iOS 14-lanseringen, skriver Dark Noise-utvikler Charlie Chapman på Twitter.

«iOS 14 er ute nå. Lykke til med feilrettinger og rapportering, utviklere», skriver Twitter-brukeren Eko-Tech.

Apple-kjenner Ben Thompson omtaler det som en sommergave, kjip en sådan, fra Apple til utviklerne - ved å annonsere iOS 14-lanseringen kun 24 timer i forveien.

Også Steve Troughton-Smith, som er aktiv i Apple-miljøet, reagerer med irritasjon.

Utvikleren Sebastian de With er heller ikke så begeistret.

Dog er det håp om at både brukere og utviklere ikke vil oppleve ustabile apper etter å ha lastet ned og installert iOS 14 på iPhone.

Overfor The Verge betrygger blant andre Chapman brukerne og sier at det er lite sannsynlig at eldre apper ikke vil kjøre på iOS 14.

– Dette er frustrerende, men jeg tror ikke at brukeropplevelsen kommer til å bli så dårlig, sier han til nettstedet.

Apple har så langt ikke kommentert utviklernes misnøye.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer