Standardapper på iPhone

Apple vurderer stor endring

Etter massiv kritikk vurderer selskapet å åpne opp for tredjepartsapper, ifølge troverdig kilde tett på selskapet.

BYTTE STANDARDAPP: I dag kan du ikke bytte de såkalte standardappene på iPhone. Nå vurderer Apple å endre på det, ifølge nye påstander. Foto: Pål Joakim Pollen
BYTTE STANDARDAPP: I dag kan du ikke bytte de såkalte standardappene på iPhone. Nå vurderer Apple å endre på det, ifølge nye påstander. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I lang tid har Android-brukere selv fått bestemme hvilke apper som skal være den foretrukne appen for e-post, surfing, kalender og så videre. Apple har imidlertid aldri tillatt dette.

Det har ført til mye kritikk fra tredjepartsaktører over urettmessige konkurransefortrinn for iPhone-produsenten. Apple har også vært i søkelyset fra myndigheter for brudd på monopol-loven.

Velg hvilken app du vil

Nå melder imidlertid Bloomberg at Apple endelig vurderer å gjøre det mulig for brukere å bytte standardapper på iPhone og iPad til hva de selv måtte ønske.

Det vil si at det vil bli mulig å velge Gmail eller Outlook som standard e-postapp og Chrome eller Firefox som standard nettleser i stedet for Apple egne alternativer.

I dag fungerer det slik at dersom en iPhone-bruker trykker på en lenke i Mail-appen, vil den automatisk åpnes i Safari. Ved å åpne opp for tredjeparter, vil lenken kunne åpnes i for eksempel Chrome.

iPhone og iPad kommer i dag med 38 forhåndsinstallerte apper, ifølge Bloomberg, inkludert både nettleser, kart-app, meldingsapp og e-post.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer