Apple Watch Series 5

Apple Watch får etterlengtet skjerm-nyhet

Endelig får Apples smartklokke en skjerm som alltid er på.

FEMTE VERSJON: Apple har lansert en ny versjon av sin populære smartklokke, Apple Watch Series 5. Foto: Tony Avelar/AP/NTB Scanpix
FEMTE VERSJON: Apple har lansert en ny versjon av sin populære smartklokke, Apple Watch Series 5. Foto: Tony Avelar/AP/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple har i kveld lansert Apple Watch Series 5.

Den store nyheten med femte versjon av Apples smartklokke er en skjerm som alltid er på.

Det betyr at du ikke er nødt til å løfte armen for å se hva som står på skjermen. Dette har vært en av ankepunktene mot Apple Watch siden debuten i 2015, så det er definitivt en etterlengtet nyhet.

Skjermen vil være i såkalt «low-brightness mode» frem til du beveger på håndleddet, deretter går den over i full lysstyrke som nåværende modeller. Apple har laget nye urskiver med småprogrammer som utnytter den nye modusen.

ALLTID PÅ: Nå kan du se hva som står på Apple Watch-skjermen selv om du ikke bruker den. Foto: Stephen Lam/Reuters/NTB Scanpix
ALLTID PÅ: Nå kan du se hva som står på Apple Watch-skjermen selv om du ikke bruker den. Foto: Stephen Lam/Reuters/NTB Scanpix Vis mer

Ikke søvnregistrering

Apple lover at Series 5 fremdeles skal ha et batteri som varer «hele dagen», eller 18 timer.

Blant andre nye funksjoner finner vi også innebygd kompass og internasjonal nødringing. Søvnregistrering, som det på forhånd gikk rykter om at skulle komme, ble ikke nevnt.

Apple Watch Series 5 kommer imidlertid i nye farger og materialer. I tillegg til aluminium og rustfritt stål, finnes det varianter i titan og keramikk.

Den nye Apple Watch Series 5 kommer i salg 20. september, og vil koste fra 399 for GPS-modellen og 499 dollar for 4G-modellen.

Vi kommer tilbake med norske priser når de foreligger.

Les også:

watchOS 6

Den kommende oppdateringen til Apple Watch, watchOS 6, byr ikke på noen drastiske endringer, men det er en del nye funksjoner og forbedringer:

  • Nye urskiver og småprogrammer
  • App Store rett på klokka
  • Flere nye apper: Kalkulator, Taleopptak og Lydbøker
  • Flere nye helse-funksjoner, inkludert en Menstruasjonssyklus-app
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer