Apple Watch får salgsstart i april

Men mye tyder på at vi nordmenn må vente en god del lenger. Her er det vi vet så langt.

APPLE WATCH: Både Apple og deres konkurrenter venter nå spent på lanseringen. Foto: APPLE
APPLE WATCH: Både Apple og deres konkurrenter venter nå spent på lanseringen. Foto: APPLE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hypen rundt Apples første smartklokke var enorm før den ble vist fram for første gang, men siden har det vært ganske så stille. Helt til i går.

- Utviklingen av Apple Watch er i rute, og klokkene blir sluppet på markedet i løpet av april måned, sa nemlig Apple-sjef Tim Cook, da han i går presenterte Apples kvartalsrapport.

Det var den gode nyheten. Den dårlige er at Tim Cook ikke nevnte noe som helst om hvor klokken skal lanseres.

LES OGSÅ: Hvilket armbåndsur bør du velge?

Vi tipper nordmenn kommer bakerst i køen

Tidligere erfaring har nemlig vist at Apple pleier å prioritere de store markedene, spesielt når de lanserer det de selv anser som banebrytende produkter.

Og hvis du er i tvil: Apple Watch faller definitivt i den kategorien.

Vi regner derfor med at du må til USA, Tyskland, Frankrike eller Storbritannia, om du ønsker deg en Apple Watch allerede i april.

Salgsstarten her i Norge antar vi blir i løpet av høsten 2015, kanskje så sent som i november.

LES OGSÅ: Her er årets nye smartklokker!

Men hva har du å glede deg til?

«DIGITAL CROWN»: Kronhjulet, kalt Digital Crown, styrer mye. Foto: APPLE
«DIGITAL CROWN»: Kronhjulet, kalt Digital Crown, styrer mye. Foto: APPLE Vis mer


I tillegg til berøringsfølsom skjerm, er det «opptrekkeren» - eller kronhjulet på siden, som virkelig skal skille Apple Watch fra konkurrentene. Via det kan du for eksempel zoome inn- og ut, eller scrolle opp og ned i meldinger eller spillelister.

Siden Apple Watch kommer i svært mange ulike varianter, er det greit å ta utgangspunkt i at den kommer i tre ulike serier:

APPLE WATCH COLLECTION: 18 ulike varianter. Foto: APPLE
APPLE WATCH COLLECTION: 18 ulike varianter. Foto: APPLE Vis mer

Watch: Grunnmodellen, som kommer i hele 18 ulike varianter. Alle har et klokkehus i rustfritt stål, det som skiller er materialet og fasongen som er brukt på reimen. Klokkene fås i 38- og 42-millimeters størrelse.Sport: 10 ulike varianter som kommer i fem ulike fargekombinasjoner. Sportsserien skiller seg ut ved å ha 30 prosent lavere vekt enn de andre klokkene, og de har alle et ekstra forsterket klokkeglass for røffere bruk. Også de kommer i 38- og 42-millimeters størrelse.

APPLE WATCH SPORT: 10 Ulike modeller. Foto: APPLE
APPLE WATCH SPORT: 10 Ulike modeller. Foto: APPLE Vis mer


APPLE WATCH EDITION:  Snobbeversjonen kommer i seks ulike varianter, og er i 18-karats gull. Foto: APPLE
APPLE WATCH EDITION: Snobbeversjonen kommer i seks ulike varianter, og er i 18-karats gull. Foto: APPLE Vis mer

Edition: Seks spesialversjoner. Fellestrekket er at klokkehuset er i 18 karats gull, og det kommer du garantert til å merke på prisene... Kommer i 38- og 42-millimeters størrelse.

Men hvordan er batteritiden?

Det kanskje største ankepunktet mot dagens smartklokker, er at de må lades hver eneste natt om du bruker funksjonene de skryter av.

LES OGSÅ: Problemet med smartklokker

Det er derfor mange som har satt sin lit til at Apple har løst dette, men slik ser det så langt ikke ut. Apple-sjef Tim Cook har nemlig antydet at også Apple Watch må lades hver natt.

- Vi tror folk kommer til å bruke den så mye at du kommer til å måtte lade den daglig - over natten, sa Tim Cook i et intervju på Wall Street Journal Live-teknologikonferansen i oktober i fjor, ifølge Cnet.

Ja: Du må ha en iPhone

Selv om det kommer mange rene klokkeapper bør du merke deg at iPhone og Watch er så tett integrert, blant annet når det gjelder å sende og motta meldinger, at det antagelig er svært liten vits å kjøpe klokka om du ikke allerede har mobilen.

Dette gjelder forøvrig også noe så banalt som å holde tiden. Apple lover nemlig at klokken ikke skal vike mer enn 50 millisekunder fra den globale tidsstandarden, og det skyldes ganske enkelt tilknytningen til iPhonen.

Det skal legges til at Apple ikke er alene om slik låsing.

Skal du ha en Apple Watch? (Avsluttet)
Ja, dette er smartklokka jeg har ventet på(55%) 1530
Tja, er usikker...(23%) 631
Nei, liker ikke smartklokker(14%) 393
Ja, men konkurrentenes modeller frister mer(8%) 219
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Samsung gjør for eksempel det samme med sin Galaxy Gear, men det finnes også finnes hederlige unntak, og Motorolas Moto 360 er ett godt eksempel, siden den fungerer med alle Android-enheter.


Hvor mye vil den koste?


De offisielle prisene er enda ikke klare, men den billigste Apple-klokka antas å få en startpris i USA på rundt 349 dollar, som omregnet til norske kroner er litt over 2.700 kroner.

En startpris på rundt 3.500 til 4.000 kroner her til lands for de billigste modellene, bør derfor være et greit utgangspunkt.

Se hva de vanskelige klokkeordene betyr!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer