Når kommer Apple Watch Series 4 med LTE til Norge?

Apple Watch med eSIM-støtte lar fortsatt vente på seg

Dette sier Telenor og Telia.

MED OG UTEN 4G: Apples nye smartklokke kommer med og uten 4G. I første omgang kommer bare modellen uten 4G-støtte til Norge. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP Photo/NTB Scanpix
MED OG UTEN 4G: Apples nye smartklokke kommer med og uten 4G. I første omgang kommer bare modellen uten 4G-støtte til Norge. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP Photo/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Apples nye iPhone Xs og Xs Max og den nye Apple Watch Series 4 har alle støtte for såkalt eSIM, noe som gjør at du ikke trenger å sette i et fysisk simkort for å koble til mobilnettet; du bare velger operatør og abonnement i programvaren.

Men hva betyr det?

iPhone Xs og Xs Max støtter såkalt «Dual Sim». Det innebærer at du både kan sette i et vanlig fysisk nanosim, men du kan også ta i bruk eSIM-løsning.

Apple Watch Series 4 kommer i en egen 4G-modell med eSIM-støtte. Med denne kan du la iPhone ligge igjen hjemme, men fremdeles kunne ta telefonsamtaler, sende og motta meldinger, bruke Siri, navigere i kart, strømme musikk og så videre.

Forrige Apple Watch, Series 3, gjorde også dette, men denne ble aldri lansert i Norge, til tross for at den ble sluppet i både Sverige og Danmark etter en stund.

Og om kort tid kommer Samsungs nye Galaxy Watch med eSIM-støtte i Norge.

Så hva skjer på eSIM-fronten med Apples produkter? Når kan vi vente at nye 4G-utgaven av Apple Watch Series 4 kommer på det norske markedet?

Vi spurte de største mobiloperatørene.

Telenor: - Det må vi komme tilbake til

«Telenor har lenge jobbet for å sikre god implementering av eSIM. Vi er den første operatøren i verden som har fått sertifisert en eSIM-plattform som er installert lokalt. Vi planlegger eSIM-lanseringer, men hva som eventuelt vil gjelde for Apples produkter, må vi komme tilbake til.»

Telia: - Vi er i dialog med Apple

«Telia jobber alltid for å ligge i front og utfordre. Vi er i dialog med Apple for å kunne tilby eSIM for våre Apple-kunder en gang i framtida, men foreløpig ingenting bestemt.»

Med andre ord er det enn så lenge uvisst om Apple Watch Series 4 med 4G blir lansert i Norge.

Som vi nylig skrev, vil nordmenn heller ikke få tilgang på den nye EKG-funksjonen til Apple Watch Series 4. I første omgang blir dette bare tilgjengelig i USA.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer