iPhone SE (2022) | TEST

Apples billigste

Du finner ikke en kjappere telefon i denne prisklassen. Men du skal være glad i det gamle designet.

KJENT DESIGN: 2022-utgaven av iPhone SE er til forveksling lik iPhone 8, men på innsiden bor det langt sterkere krefter. Foto: Pål Joakim Pollen
KJENT DESIGN: 2022-utgaven av iPhone SE er til forveksling lik iPhone 8, men på innsiden bor det langt sterkere krefter. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fire nye iPhone-modeller ble lansert i høst, men det var ikke nok - denne våren har Apple nok en gang sluppet en ny variant av iPhone SE, eller «special edition» som de to bokstavene står for.

I likhet med de to foregående SE-modellene er konseptet nok en gang å kombinere eldre design med splitter ny maskinvare, til en pris som er lavere enn de siste modellene.

Ser ut som iPhone 8

Årets iPhone SE er mer eller mindre identisk med SE-modellen Apple slapp for to år siden, og fremdeles er det iPhone 8 som er brukt som mal.

Det betyr at du får en fysisk hjemknapp med fingeravtrykksleser (Touch ID) på utsiden av skjermen og tykke rammer både over og under. Skjermstørrelsen er fremdeles 4,7 tommer, som føles mindre enn noen gang i en verden der de fleste telefoner nå er betydelig større.

Men det vil være en veldig kjent formfaktor for deg som kommer fra iPhone 8, 7, 6s eller 6, som nok er den primære målgruppen for Apple med iPhone SE.

Som en som er vant til større telefoner, og med tynnere rammer, får jeg et litt ambivalent forhold til iPhone SE. På den ene siden virker den utdatert med den lille skjermen og tykke rammene, men samtidig er det befriende å holde en så lett telefon i hånda, som enkelt kan betjenes med én hånd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer