MagSafe for iPhone

Apples magnetiske iPhone-tilbehør

Har børstet støv av konsept som egentlig ble avviklet i 2016.

NY TYPE TILBEHØR: MagSafe er et nytt magnet-system på iPhone som gjør det utrolig enkelt å feste deksler og ladere på telefonen. Foto: Apple
NY TYPE TILBEHØR: MagSafe er et nytt magnet-system på iPhone som gjør det utrolig enkelt å feste deksler og ladere på telefonen. Foto: Apple Vis mer
Publisert

MagSafe er navnet på Apples smarte ladeplugg til bærbare Mac-er. Genial fordi den brukte magneter som både gjorde det enkelt å plugge den i - den bare falt på plass - og tryggere om noen snublet i ledningen - for da ville ikke hele maskinen følge med.

Til manges store skuffelse ble imidlertid MagSafe-konseptet avviklet i 2016 da Apple gikk over til USB-C.

MagSafe for iPhone

Men nå bringer de det tilbake med nylig lanserte iPhone 12.

MANGE LAG: Apples nye MagSafe-løsning består av en rekke ulike lag for å koble til trådløst utstyr. Det ytterste E-shield-laget skal sørge for trygg trådløs lading på opptil 15 watt. Foto: Apple
MANGE LAG: Apples nye MagSafe-løsning består av en rekke ulike lag for å koble til trådløst utstyr. Det ytterste E-shield-laget skal sørge for trygg trådløs lading på opptil 15 watt. Foto: Apple Vis mer

På iPhone er MagSafe en magnetisk ring som sitter rundt den trådløse ladespolen på baksiden av telefonen. Denne gjør at man enkelt skal kunne feste kompatibelt tilbehør ved å bare slippe det bakpå.

En av fordelene er at du ikke lenger trenger å fikle for å legge telefonen riktig på en trådløs lader. Den faller rett på plass, og sørger derfor for at du får optimal ladehastighet.

Apple har laget en drøss med forskjellig MagSafe-tilbehør. De har vanlige deksler, både klart og silikonvarianten i ulike farger.

De har en helt ny lommebok, i praksis en kortholder, som kan brukes både med og uten dekselet på. Ifølge Apple er lommeboken beskyttet slik at kortene ikke blir avmagnetisert.

Etter hvert kommer de også med en skinnmappe som kun har en liten åpning som gjør at du kan se hvor mye klokka er.

I tillegg har de to trådløse ladere, en helt enkel en og en dobbel-variant som kan lade både iPhone og Apple Watch.

Så kan selvfølgelig tredjeparter komme på banen med sitt tilbehør.

Under lanseringen sa Apple at Belkin jobber med et bilfeste og ladedokk. PopSockets melder også at de kommer til å slippe MagSafe-kompatibelt tilbehør, skriver TechCrunch.

Men hva er ulempen?

Ifølge Apple støtter nye iPhone 12 raskere trådløs lading på 15 watt, opp fra tidligere 7,5 watt. Vel og bra, men den raskere ladehastigheten får du kun med Apples MagSafe-lader, ikke en vanlig Qi-basert lader.

15 watt har vært standard på Android-mobiler i flere år, og enkelte lader enda raskere. Blant annet har Huaweis toppmodell, P40 Pro+, støtte for hele 40 watts trådløs lading, og OnePlus 8 Pro klarer 30 watt.

Om det skyldes en teknisk begrensning eller noe annet, er ikke kjent, ifølge The Verge. Om du ønsker raskest mulig trådløs lading på nye iPhone 12, må du bruke en MagSafe-kompatibel variant.

MAGSAFE DUO: Apples nye trådløse lader kan brukes med både iPhone og Apple Watch, og du kan brette den sammen slik at det blir enklere å frakte den med seg. Foto: Apple
MAGSAFE DUO: Apples nye trådløse lader kan brukes med både iPhone og Apple Watch, og du kan brette den sammen slik at det blir enklere å frakte den med seg. Foto: Apple Vis mer

Det er ingenting i veien for at tredjepartsselskaper kan tilby dette. Men som The Verge skriver, så må disse selskapene jobbe med Apple om de ønsker tilgang på raskere ladehastighet og ting som NFC.

- Det sørger for at Apple har kontroll på maskinvaren relatert til MageSafe og denne raskere ladehastigheten samtidig som det antyder at selskapet vil få en del av fortjenesten på MagSafe-produkter, skriver The Verge.

Apples MagSafe-lader vil koste 479 kroner når den kommer i salg. Hvor mye MagSafe Duo vil koste, er ikke kjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer