iPhone 12

Apples neste iPhone annonseres 13. oktober

Inviterer til lansering - men kommer det mer enn iPhone 12?

NYTT DESIGN: Årets nye iPhone-modeller dropper de avrundede kantene til fordel for et mer kantete design, ifølge ryktene. Foto: 9to5Mac.
NYTT DESIGN: Årets nye iPhone-modeller dropper de avrundede kantene til fordel for et mer kantete design, ifølge ryktene. Foto: 9to5Mac. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple har sendt ut invitasjoner til lansering tirsdag 13. oktober. Det står ingenting om at det er selskapets neste iPhone som vil bli presentert, men det ville vært et stort sjokk om så ikke var tilfelle.

Det er omtrent én måned siden Apple holdt sin forrige produktlansering. Da var det Apple Watch Series 6 og to nye iPad-er som stod på agendaen. I et vanlig år ville nye iPhone-modeller også blitt vist frem her, men i juli varslet Apple at årets mobillansering ville skje noen uker senere.

TRIKS: Visste du at du kan skjule bilder på iPhone? Slik gjør du det! Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

Helt nytt iPhone-design

Ryktene om iPhone 12 har gått lenge og er mange. Et helt nytt design med rette kanter og 5G-støtte er forventet. Invitasjonen fra Apple lyder for øvrig «Hi, Speed», noe som tolkes som et tegn på at raskere mobilsurfing vil være blant nyhetene.

ALLTID ET HINT: Apple inviterer ikke bare til lansering, men også til spekulasjoner runt hva som kommer. Noen mener blåfargen på bakgrunnen bekrefter den nye blåfargen til iPhone 12. Skjermbilde: Kirsti Østvang
ALLTID ET HINT: Apple inviterer ikke bare til lansering, men også til spekulasjoner runt hva som kommer. Noen mener blåfargen på bakgrunnen bekrefter den nye blåfargen til iPhone 12. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Men de nye iPhone-modellene kommer også til å være utstyrt med Apples nye lynkjappe A14 Bionic-brikke, som er den første mobilprosessoren i salg som er basert på en 5 nanometer produksjonsprosess.

Ifølge 9to5Mac er det ventet at iPhone 12 vil komme i fire forskjellige utgaver:

  • en 5,4 tommer iPhone 12
  • en 6,1 tommer iPhone 12 Max
  • en 6,1 tommer iPhone 12 Pro
  • og en 6,7 tommer iPhone 12 Pro Max.

Den store forskjellen mellom den vanlige utgaven og Pro-modellene vil være kameraoppsettet: dobbeltkamera på de to første og et trippelkamera med en ny Lidar-skanner på de to siste.

Det kan også være at 5,4 tommeren vil kalles for iPhone 12 mini, mens den svakeste av 6,1 tommerne vil bare hete iPhone 12.

Hodetelefoner, høyttaler og sporingsbrikke

Neste ukes lansering kan også inneholde andre nyheter enn nye mobiler. Apple ryktes å ha flere nye produkter på gang, deriblant nye hodetelefoner, en mindre utgave av sin smarthøyttaler HomePod samt en konkurrent til sporingsbrikker som Tile kalt AirTags.

NY MOBIL: Har du bilder og lignende fra den gamle iPhonen du gjerne skulle ført over til den nye? Slik gjør du det! Reporter: Pål Joakim Pollen. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

I tillegg har det vært snakk om en ny Apple TV med en ny kontroller. Det kan være en ny Siri Remote, men det har også blitt spekulert i at de slipper en spillkontroller, og at de samtidig slipper en utvidet utgave av Apple Arcade, kalt Arcade+.

På sin utviklerkonferanse i juni lovte Apple også at de skulle slippe sin første ARM-basert Mac mot slutten av året.

Det kan dog være at Apple sparer disse nyhetene til november.

Apple-lanseringen starter som vanlig klokken 19 norsk tid den 13. oktober. Vi holder deg oppdatert, men du kan selv følge med fra selskapets nettsider eller på YouTube.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer