Problemer med batteri på iPhone etter oppdatering

Apples siste oppdatering løser sikkerhetshull, men 10.2.1-oppdateringen er ikke risikofri

Det er ikke et nytt problem, men har du ikke oppdatert telefonen på en stund, kan du risikere noen problemer dersom du oppdaterer nå.

BATTERITRØBBEL: Oppdatering kan medføre trøbbel med batteriet, ifølge flere iPhone-brukere. Foto: Gaute Beckett Holmslet
BATTERITRØBBEL: Oppdatering kan medføre trøbbel med batteriet, ifølge flere iPhone-brukere. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forhistorien er som følger: Da Apple slapp 10.1.1-oppdateringen til iOS, dukket det opp to problemer som ble heftig debattert i Apples supportforum.

Det mest alvorlige er et batteriproblem. iPhone-brukere sier telefonen slår seg av når den når 30 prosent gjenværende batteritid. Flere opplever også at dersom de legger en godt oppladet (cirka 80 prosent) telefon på nattbordet over natta, er den tom for strøm påfølgende morgen. Problemet skal kunne ramme alle telefoner, unntatt iPhone 7 og 7 Plus.

Det andre problemet gjelder Apples Earpods. Forbes skriver at 10.1.1-oppdateringen førte til at mikrofonen på ørepluggene feilet, og lenker til en forumtråd. Det kan imidlertid virke som det er to problemer – både mikrofonen som ikke fungerer, og manglende lyd fra ørepluggene. Forumtråden handler tilsynelatende mest om sistnevnte problem.

Mange brukere rapporterer nemlig om manglende lyd på ørepluggene, altså at de ikke hører personen de snakker med. Etter det vi forstår skal dette problemet kunne ramme alle iPhone-modeller.

Ikke fikset

Ifølge en nylig artikkel fra Forbes, har ikke Apple fått fikset batteriproblemene i de påfølgende iOS-oppdateringene. Det er uklart hvor vidt de har fått has på EarPods-problemet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer