Problemer med batteri på iPhone etter oppdatering

Apples siste oppdatering løser sikkerhetshull, men 10.2.1-oppdateringen er ikke risikofri

Det er ikke et nytt problem, men har du ikke oppdatert telefonen på en stund, kan du risikere noen problemer dersom du oppdaterer nå.

BATTERITRØBBEL: Oppdatering kan medføre trøbbel med batteriet, ifølge flere iPhone-brukere. Foto: Gaute Beckett Holmslet
BATTERITRØBBEL: Oppdatering kan medføre trøbbel med batteriet, ifølge flere iPhone-brukere. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forhistorien er som følger: Da Apple slapp 10.1.1-oppdateringen til iOS, dukket det opp to problemer som ble heftig debattert i Apples supportforum.

Det mest alvorlige er et batteriproblem. iPhone-brukere sier telefonen slår seg av når den når 30 prosent gjenværende batteritid. Flere opplever også at dersom de legger en godt oppladet (cirka 80 prosent) telefon på nattbordet over natta, er den tom for strøm påfølgende morgen. Problemet skal kunne ramme alle telefoner, unntatt iPhone 7 og 7 Plus.

Det andre problemet gjelder Apples Earpods. Forbes skriver at 10.1.1-oppdateringen førte til at mikrofonen på ørepluggene feilet, og lenker til en forumtråd. Det kan imidlertid virke som det er to problemer – både mikrofonen som ikke fungerer, og manglende lyd fra ørepluggene. Forumtråden handler tilsynelatende mest om sistnevnte problem.

Mange brukere rapporterer nemlig om manglende lyd på ørepluggene, altså at de ikke hører personen de snakker med. Etter det vi forstår skal dette problemet kunne ramme alle iPhone-modeller.

Ikke fikset

Ifølge en nylig artikkel fra Forbes, har ikke Apple fått fikset batteriproblemene i de påfølgende iOS-oppdateringene. Det er uklart hvor vidt de har fått has på EarPods-problemet.

Dette betyr altså at dersom du velger å oppgradere, og du oppgraderer fra en versjon tidligere enn 10.1, må du veie risikoen for batteritrøbbel opp mot fordelene med å ha en telefon med tette sikkerhetshull.

For dét var det viktigste med siste oppdatering – 10.2.1, som kom for et par dager siden. Den skulle tette viktige sikkerhetshull og gi stabilitetsforbedringer.

Ingen tips

Det er verdt å merke seg at vi i Dinside ikke har fått noen henvendelser fra iPhone-brukere i Norge med batteriproblemene vi har beskrevet over. Det er altså vanskelig å si hvor utbredt fenomenet er innenfor våre landegrenser.

Undertegnede har imidlertid opplevd problemer med at mikrofonen på EarPods ikke har virket, noe som har skjedd ved flere anledninger.

Vårt råd er å ta sjansen på oppdateringen. Vi mener det er bedre å ha en sikker telefon, enn å ha en usikker telefon uten batteriproblemer. Har du allerede oppdatert til 10.1, skal det ikke være noen grunn til å ikke oppdatere til den siste versjonen, ettersom du da allerede har, eller risikerer å få, problemer med batteriet.

Men som alltid: Husk å ta sikkerhetskopi av telefonen din før du oppdaterer.

Har du merket noe til problemene vi har beskrevet? Gi lyd fra deg i kommentarfeltet eller send undertegnede en epost.

LES OGSÅ:
Tre gode grunner til å pante de gamle mobiltelefonene
Slik klargjør du iPhone for salg
Apple Watch ti måneder senere: Hvordan er den?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer