Applikasjoner til iPhone

Det er ikke så mye som skal til.

Publisert
Sist oppdatert

Den er populær, den svarte telefonen fra Apple. Så populær at folk importerer den fra utlandet for å få den fordi de ikke vil vente til den kommer i salg her i Norge.

Problemet, hvis man kan kalle det det, er at Apple har en avtale med AT&T, noe som betyr at man må trikse litt med telefonen før man kan bruke den her hjemme.

Tidigere har vi skrevet om hvordan man kan kjøpe en iPhone fra utlandet, og tilbakemeldingene på artikkelen var mange. En leser presiserte blant annet forskjellen på å Jailbreake og å låse opp telefonen for bruk med andre SIM-kort enn det som følger med.

Når du "Jailbreaker" telefonen gjør du det for å kunne legge inn egne programmer på harddisken, mens det man gjør for å få den til å fungere på telefonnettet i Norge er å låse den opp.

Velg programmene i listen og installer.
Velg programmene i listen og installer. Vis merDet finnes allerede mange gode guider som forklarer i detalj hvordan man skal låse opp iPhone og jailbreake den, samt få norsk tastatur. Derfor nøyer vi oss med å lenke til disse. Denne guiden, laget av forumbruker geircito på Mac1.no sitt forum, viser en nøyaktig metode for hvordan du skal låse opp og jailbreake telefonen og baserer seg på programmet iPlus. Da vi testet den fungerte det uten problemer. Guiden fungerer for Windows og Mac.

Et annet alternativ er den norske versjonen av ZiPhone som også låser opp og jailbreaker telefonen, men som fungerer best på Windows hvis du vil ha norsk tastatur. Nettsiden Ifon.no kan også være verdt en titt.

En dråpe i havet

Det finnes allerede mange programmer til iPhone (og iPod Touch), men en av disse er ganske essensielle - installer.app er en samling applikasjoner som man enkelt kan installere fra en liste. Programmet kan godt kalles en stor lenkesamling - alle oppføringene i listen er lenker til programmene som du laster ned. Kjekt fordi du antakeligvis ikke trenger alle.

Programmet, som fortsatt er i beta-stadiet, finner du her.

Hvilke programmer må du ha på din iPhone eller iPod Touch? Del dine favoritter med andre lesere i debatten under!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer