TEST: Apple iPhone SE (2020)

Årets beste mobilkjøp

Hvorfor skal vi egentlig bruke 10.000 kroner på en smartmobil?

KOMPAKT: Apples nye iPhone SE er drømmemobilen for deg som ikke vil ha en stor smarttelefon. Med 4,7 tommer skjerm er den liten og lett å bruke med én hånd. Foto: Kirsti Østvang
KOMPAKT: Apples nye iPhone SE er drømmemobilen for deg som ikke vil ha en stor smarttelefon. Med 4,7 tommer skjerm er den liten og lett å bruke med én hånd. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Faktisk er det ingenting nytt med Apples nylig lanserte iPhone SE. Apple har i praksis tatt en iPhone 8 og gitt den prosessoren til iPhone 11. Ikke veldig innovativt kanskje, men likevel fremstår den som et knallkjøp.

Det skyldes først og fremst den lave prisen - i hvert fall i Apple-sammenheng - på 5490 kroner. Altså er den under halvparten så dyr som toppmodellen iPhone 11 Pro, som starter på 11.990 kroner.

For det er ikke sånn at du får en mobil som er halvparten så dårlig. iPhone SE er nemlig mer enn bra nok for mange, kanskje til og med de fleste av oss når alt kommer til alt.

Sett det før

Nye iPhone SE er ikke bare en billigste iPhone-modellen du får kjøpt, den er også den minste. Den er riktignok større enn den første utgaven av iPhone SE fra 2016. Forgjengeren var 4 tommer, nykommeren er 4,7 tommer.

Fremdeles lite etter dagens standarder. Ifølge Apple er dette deres mest populære størrelse med over 500 millioner solgte enheter.

Den første iPhone SE var en iPhone 5S utvendig, altså hadde den flate og skarpe kanter. Med designet til iPhone 8 følger også mer avrundede kanter. Designet er det lite å si på, og den ligger veldig godt i hånden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer