Årets beste mobiltelefoner

2013 har allerede bydd på flere toppmodeller, og enda en er like rundt hjørnet.

TOPPMOBILER: Her er de fire telefonene vi liker best i år: Sony Xperia V, Samsung Ativ S, Sony Xperia Z og HTC One.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Produsentene
TOPPMOBILER: Her er de fire telefonene vi liker best i år: Sony Xperia V, Samsung Ativ S, Sony Xperia Z og HTC One. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2013 har allerede vært en fest for mobilinteresserte, og det etter bare tre snaue måneder. DinSide har testet ni mobiler, hvorav fire fikk terningkast fem og to fikk Anbefalt produkt-stempel.

I tillegg har Samsung annonsert sin nye toppmodell, Galaxy S4, som også ser ut til å bli et pent stykke teknologi. Den har vi foreløpig ikke fått inn til test, men vi håper den dukker opp så snart som mulig.

Les mer: Slik blir Samsung Galaxy S4

Her er årets beste telefoner hittil.

Årets beste Android

Årets Android-kamp kommer i hovedsak til å stå mellom Sony, HTC og Samsung. Samsungs Galaxy S4 er fortsatt noen uker unna, mens både Sony og HTC har imponert oss.

FLOTT MOBIL: Sony Xperia Z.  Foto: Pål Joakim Olsen
FLOTT MOBIL: Sony Xperia Z. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer


Testresultat

Sony Xperia Z

Knivskarp skjerm, vanntett, støtte for minnekort, 4G

Svak innsynsvinkel og sortnivå, kameraappen bruker lang tid på å starte


Sony Xperia Z har det meste en toppmodell i 2013 bør ha: 1080p-skjerm, kraftig ytelse og 4G-støtte. I tillegg tåler den en støyt, da den er vann- og støvtett. Dessverre har den problemer med batteritid, men til gjengjeld støtter den minnekort.

Hele testen: Test av Sony Xperia Z

FLOTT MOBIL: HTC One.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FLOTT MOBIL: HTC One. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


Testresultat

HTC One

Fantastisk design, nydelig skjerm, rekordbra ytelse, godt kamera, flotte høyttalere, fin Android.

Altfor svakt batteri, Zoe er et rot, BlinkFeed er altfor lukket, ingen menyknapp-erstatter.


HTC One har også 1080p-skjerm, rekordgod ytelse og 4G. Den er ikke like værsikker som Xperia Z, men fremstår likevel som robust da den er laget av ett stykke metall. Og kameraet på One imponerer, til tross for (og kanskje på grunn av) bare fire megapiksler. Også One sliter dessverre med batteriet, noe som gjorde at vi ikke klarte å gi den Anbefalt produkt-stempel på generelt basis. Vi anbefaler den likevel mer enn gjerne til de som er villig til å leve med litt mindre strøm for å få enda mer telefon.

Hele testen: Test av HTC One

Begge modellene gir deg det beste av det beste på de fleste punkter. Selv synes vi HTC One har mest å vise til i maskinvaren, da den er både original og pen, mens Sony Xperia Z kan være et bedre valg om du vil ha en telefon som tåler en vannsprut.

Begge telefonene koster over 5.000 kroner, så ønsker du mye ytelse for litt mindre penger kan du sjekke ut fjorårets toppmodeller, som HTC One X eller Samsung Galaxy S III.

Årets beste Windows Phone

I 2013 har vi fått det som kanskje er den aller beste Windows Phone-modellen hittil: Samsung Ativ S.

FLOTT MOBIL: Samsung Ativ S.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FLOTT MOBIL: Samsung Ativ S. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


Testresultat

Samsung Ativ S (GT-i8750)

Nydelig skjerm, bra batteri, silkemyk ytelse, minnekortstøtte.

Dårlig Samsung-programvare, middelmådig kamera, småproblemer med programvare, kameramikrofon og batterideksel.


Ativ S har en nydelig AMOLED-skjerm, generøst batteri og flott ytelse. Men Samsung har lite å by på når det gjelder tilleggsprogramvare slik som Nokia er flinke til, og kameraet står ikke helt i stil til resten av telefonen.

Hele testen: Test av Samsung Ativ Z

Et godt alternativ til Ativ S er fjorårets HTC Windows Phone 8X, som har et fantastisk design, og koster nesten tusenlappen mindre enn Ativ S. Også Nokia Lumia 920 er en god Windows Phone-modell, om du takler den store kroppen.

Årets beste mellomklasse

Sony Xperia V er lillebroren til Sony Xperia Z, og gir deg mye moro for penga.

FLOTT MOBIL: Sony Xperia V.  Foto: Pål Joakim Olsen
FLOTT MOBIL: Sony Xperia V. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer


Testresultat

Sony Xperia V

Tåler vann, støtter 4G-nettet, godt kamera, skarp skjerm, meget god samtalekvalitet, støtter minnekort

Svak batteritid, kun 8GB internminne


Xperia V har en mindre skjerm enn Xperia Z, men den er til gjengjeld skarp, og telefonen har ellers svært gode egenskaper som 4G-støtte, god ytelse og et fint kamera. I likhet med Z tåler også Xperia V vann.

Hele testen: Test av Sony Xperia V

Prisen begynner på 3.500 kroner, og i dette prissegmentet lurer mange konkurrenter som HTC One X eller Samsung Galaxy S III.

Hva er din favorittmobil om dagen, og hvorfor? Si din mening under!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer