TEST: Samsung Galaxy S20 FE 5G

Årets beste Samsung-kjøp

Rimeligere enn de andre, men på enkelte områder faktisk bedre.

FAN EDITION: S20 FE har beholdt mye av det beste fra sine dyrere storebrødre. Foto: Pål Joakim Pollen
FAN EDITION: S20 FE har beholdt mye av det beste fra sine dyrere storebrødre. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

I år har Samsung lansert hele fire, eller egentlig fem varianter i S20-serien: Først S20, S20 Plus og S20 Ultra på vårparten, og denne høsten S20 FE, både med og uten 5G (to ulike modeller).

Ja, skal vi regne med og uten 5G på den første S20-utgaven som to ulike modeller også, blir det faktisk seks modeller. Men for FE-modellenes del er det flere forskjeller på de to variantene her i Norge, for det er ikke bare 5G-støtten som skiller dem. Mer om det lenger ned.

FE står i hvert fall for «Fan edition», og konseptet her er at Samsung skal ha intervjuet en rekke S20-kjøpere om hva de har likt best med telefonen, for så å lage en rimeligere modell som allikevel byr på det fansen har stemt frem som det viktigste.

Og der S20 kostet 9500 kroner (4G) og 10500 kroner (5G) ved lansering, er tilsvarende prislapper på FE-utgavene 7500 kroner (4G) og 8500 kroner (5G), altså 2000 kroner rimeligere og da relativt godt under de dyreste modellene i dagens marked.

Knallskjerm

Fremdeles får du altså mye av det Samsungs brukere anser som best med S20-serien. Amoled-skjermen er av meget god kvalitet og har også støtte for 120 Hz bildefrekvens slik at animasjoner og den slags flyter som en lek.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.