TEST: Huawei Mate 20 Pro

Årets beste telefon?

Bare et halvt år etter mesterstykket P20 Pro, har Huawei klart å oppgradere mye.

TOPPMODELLEN: Bare et halvt år etter at Huawei lanserte P20 Pro, er Mate 20 Pro klar for butikkhyllene. Foto: Pål Joakim Pollen
TOPPMODELLEN: Bare et halvt år etter at Huawei lanserte P20 Pro, er Mate 20 Pro klar for butikkhyllene. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Få selskaper bruker så mye ressurser på forskning og utvikling som kinesiske Huawei. I fjor brukte selskapet 14,9 prosent av inntektene på akkurat dette, og 45 prosent av de ansatte, 80.000 mennesker, jobber nettopp med forskning og utvikling, eller R&D som det kalles på populærspråket.

På mobilfronten har kineserne virkelig slått fra seg de siste åra. Tidligere i år gav vi full pott på terningen til P20 Pro, og nå, bare et halvt år senere, har selskapet lansert nok en toppmodell.

Dagens testprodukt er Mate 20 Pro. På ingen måte en billig telefon, med en prislapp på 9.500 kroner ved lansering, men du verden – vi lar oss definitivt imponere av hvor mye teknologi Huawei har klart å klemme inn i denne godbiten.

Oppgradert på flere steder

For ordens skyld har Huawei to serier de oppdaterer annethvert halvår. P-serien på våren (P20 Pro, P10, P9, P8 og så videre) og Mate-serien på høsten (Mate 10 pro, Mate 9 Pro, Mate 8 og så videre).

Tidligere var forskjellen mellom dem mer åpenbar – Mate-modellene har tradisjonelt vært de store telefonene på rundt seks tommer, mens flere modeller i P-serien lå på rundt femtommersmerket. Dessuten har nye systembrikker/prosessorer som regel debutert i Mate-modellene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer