Årets beste telefoner

Her er telefonene vi mener du bør vurdere sterkt.

STERKT ANBEFALT: Her er mobiltelefonene vi mener er best i 2014. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
STERKT ANBEFALT: Her er mobiltelefonene vi mener er best i 2014. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi nærmer oss enden på året, og i 2014 har vi testet mange produkter på Dinside – alt fra bærbare PC-er og biler til juleøl og kjøkkenmaskiner.

Når det gjelder mobiltelefoner, er det liten tvil om at det finnes svært mange gode modeller på markedet og at forskjellen på god og dårlig er mindre enn den var tidligere.

>> Klikk her for å se alle Dinsides mobiltester

I dag vil vi imidlertid trekke frem den lille håndfullen vi anser som de ekstra gode. De som har imponert oss mest og som byr på det lille ekstra i forhold til konkurrentene.

Sony Xperia Z3 og Z3 Compact

Årets beste telefoner


I vår redaksjon har vi kommet frem til Sony står for to av årets beste mobiltelefoner. Xperia Z3 kommer nemlig i to utgaver, som begge fikk en sekser på terningen, og som innvendig er like. På utsiden, derimot, er Compact-utgaven noe mindre, med 4,6" skjerm mot 5,2" på storebror Z3.

Det er mye positivt å si om Z3 og Z3 Compact, men de viktigste momentene er at de begge er vanntette (kan også brukes for å ta bilder og filme under vann), de har en særdeles god batteritid, gode kameraer og er svært kjappe og fine i bruk.

Fra testen av Xperia Z3:
Telefonen oser kvalitet i alle ledd – den er vanntett, har en svært god skjerm, svært godt batteri, svært god ytelse, svært god kameravidvinkel med egen kameraknapp og stort sett alt man trenger av teknologi innabords.

LES TESTEN: Sony Xperia Z3

Testresultat

Sony Xperia Z3

Svært god batteritid, vanntett, svært rask, delikat ytre, meget godt kamera

Batteri kan ikke byttes ut, synlige spor i skjermen fra digitizer


Fra testen av Z3 Compact:
(…) vi liker at Sony har fokusert på forbedringer som forbrukere flest kan ha nytte av, som god batteritid og et bra kamera. At den er vanntett, er også en fin bonus. Z3 Compact er dessuten svært prisvennlig til toppmodell å være, og koster rundt 4.300 kroner. Er du ute etter en Android-mobil godt egnet for enhåndsbruk, er dette en sikker vinner.

LES TESTEN: Sony Xperia Z3 Compact

Testresultat

Sony Xperia Z3 Compact

Pen design, hendig format, god ytelse, bra kamera, svært bra batteritid, vanntett, ikke for dyr.

Kunne hatt mer innebygd lagringsplass, synlige sensorer i berøringsoverflaten på skjermen.


Apple iPhone 6

Årets beste telefoner


Vi kommer heller ikke utenom iPhone når vi summerer opp 2014. Endelig har Apple kastet seg inn i markedet for større telefoner, og med 4,7" skjerm (og 5,5" på Plus-utgaven) har mange fått nok en grunn til å kjøpe iPhone.

Den har riktignok ikke støtte for minnekort; ei heller er den vanntett, men Apple-telefonen har en flott skjerm, et svært godt kamera med mange funksjoner (som for eksempel å kunne filme med 240 bilder i sekundet) og en fingeravtrykkleser som virker svært godt. Dessuten er økosystemet godt skrudd sammen, med Airplay (som lar deg sende lyd og bilde trådløst til kompatible enheter), nye funksjoner i forhold til OS X (operativsystemet på Mac-maskiner) og mer til.

Fra konklusjonen:
iPhone 6 er ikke lenger den superhendige enhåndstelefonen som den har vært frem til nå, men er likevel håndterbar nok. Den føles dessuten bra i hånden og har en førsteklasses design, en flott skjerm, topp ytelse og et supert kamera.

Merk dog at vi ikke anbefaler deg å gå for den billigste modellen, men den med 64- eller 128GB minne. Dermed blir prislappen også høy.

LES TESTEN: Apple iPhone 6

Testresultat

Apple iPhone 6 64GB

Større skjerm, god skjermvalitet, lekker, slank og solid design, topp ytelse, supert kamera med både nyttige og kule nye funksjoner, rask og presis fingersensor, rikt økosystem for apper, brukervennlig operativsystem med flere kjekke nyheter i iOS 8.

Batteritiden burde vært bedre, høy pris for 16GB-modellen, ikke vanntett som flere andre konkurrenter.


Honor 6

Årets beste telefoner


Beveger vi oss litt ned i pris, finner vi en svært attraktiv telefon i Honor 6; en telefon som presterer på linje med de dyreste modellene, men som koster halvparten. Dermed anser vi Honor 6 å være årets budsjettkjøp.

Fra konklusjonen:
Honor 6 er ikke penest eller sterkest, og det er heller ikke den beste kameramobilen du får tak i. Men den gjør jevnt over en god jobb på det meste, og har en nærmest uslåelig pris. Veldig mange trenger neppe å bruke 5.000 kroner på en god mobil, og denne beviser at det er fullt mulig.

LES TESTEN: Honor 6

Testresultat

Honor 6

Gir mye for pengene; bra skjerm, god ytelse, bra kamera (bak), god batteritid

Blir fort ripete, middelmådig frontkamera og innebygde høyttalere


Andre anbefalte

Som nevnt innledningsvis finnes det også flere andre gode telefoner på markedet. Her de øvrige telefonene vi har gitt vårt «Anbefalt produkt»-stempel i år:

Apple iPhone 6 Plus
HTC One (M8)
LG G3
Nokia Lumia 930
Oppo Find 7
Samsung Galaxy S5

>> Klikk her for å se alle Dinsides mobiltester

Er du fornøyd med telefonen din? Fortell Dinsides lesere hvorfor i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer