Samsung Galaxy S23

Årets første storlansering

S23 Ultra har fått en heftig kameraoppgradering, men ellers er det lite nytt med årets Samsung-toppmodeller.

SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA: Samsung lanserer et nytt flaggskip i Galaxy S-serien. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA: Samsung lanserer et nytt flaggskip i Galaxy S-serien. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kveld norsk tid kunne Samsung endelig lette på sløret for vårens nye flaggskip-mobiler. Tradisjon tro byr de på tre nye modeller i Galaxy S23-serien; S23, S23+ og S23 Ultra.

Ryktene om hva som ville komme viste seg mer eller mindre å stemme.

Vi har kommet dit hvor det ikke lenger er mye nytt når mobilprodusentene oppdaterer toppmodellene sine. Årets nye trekløver fra Samsung byr ikke på de store nyhetene, her er det for det meste snakk om å finpusse det som var blant de mest solgte mobilene i Norge i fjor utenom iPhone.

Samsung lanserer Galaxy S23-serien. Vis mer

S23 Ultra

Som de siste åra er det Ultra-modellen som er den gjeveste av de tre nye Galaxy S23-modellene. Apple har iPhone 14 Pro Max, Samsung har S23 Ultra. Den har de heftigste spesifikasjonene, den største skjermen, flest kameraer og har dessuten støtte for «S Pen», som tidligere var forbeholdt Samsungs Note-telefoner.

Skjermen har samme størrelse som i fjor, og er på 6,8 tommer. Den har selvsagt 120 Hz bildeoppfriskning, men denne gangen har den en ny teknologi for å justere lysstyrken i dagslys, kalt Vision booster, som skal forhindre gjenskinn på de med solrike dagene.

Rent designmessig har det skjedd lite siden sist, utover noen nye farger og et litt mer kantete design. Det er kameraet som er den store nyheten denne gangen.

Den nye Samsung Galaxy S23-serien. Foto: Samsung
Den nye Samsung Galaxy S23-serien. Foto: Samsung Vis mer

Hovedsensoren er blitt oppgradert fra 108 til vanvittige 200 megapiksler, altså snakker vi nesten en dobling i oppløsning. Det skal resultere i enda bedre bilder i svakt lys, et område Samsung allerede leder an på. Frontkameraet blir også oppgradert med raskt autofokus.

Ultra-modellen har totalt fire ulike kameraer på baksiden. I tillegg til vidvinkelen på 200 megapiksler, har den en ultravidvinkel på 12 megapiksler og to 10-megapiksler telefoto-kameraer, som gir 3x og 10x optisk zoom.

S23 Ultra blir tilgjengelig fra i morgen med veiledende pris fra 15 990 kroner.

S23 og S23+

Trenger du ikke penn, er det enten Galaxy S23 eller S23+ du skal gå for. Som i fjor er likhetene flere enn forskjellene på disse to modellene.

Plussmodellen er da litt større, med 6,6 tommers skjerm versus 6,1 tommer på den vanlige S23-modellen. Den har også er noe større batteri.

Kameraoppsettet på de to er identisk: ultravidvinkel, vidvinkel og telefoto med 3x zoom. De har ikke det samme heftige hovedkameraet på 200 megapiksler som storebror Ultra, men samme 50 megapikselkamera som på forgjengerne. Den store endringen er kanskje at den synlige kamerahumpen på baksiden er fjernet, noe som gir et renere og penere design.

Årets første storlansering

Prisene starter på 10 990 kroner for S23 og 13 990 kroner for S23+ - også disse lanseres i morgen.

Samtlige tre S23-modeller er utstyrt med Qualcomms nyeste Snapdragon 8 Gen 2-prosessor, og de kommer alle med Android 13 innabords.

I tillegg til nye mobiler lanserer Samsung også nye ørepropper med støykansellering, Galaxy Buds Pro 2.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer