Google Pixel 7 Pro | TEST

Årets mobilkjøp

Google-mobilen kommer seint, men godt.

NY UTFORDRER: Apple og Samsung har fått en ny utfordrer i Norge. Lever Google Pixel 7 Pro opp til forventningene? Foto: Kirsti Østvang
NY UTFORDRER: Apple og Samsung har fått en ny utfordrer i Norge. Lever Google Pixel 7 Pro opp til forventningene? Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Google har endelig begynt å selge Pixel-telefoner i Norge. Nordmenn flest var kanskje ikke klar over at selskapet også lagde mobiler, ikke bare operativsystemet Android.

Et kjapt tilbakeblikk

Den første Pixelen ble lansert i 2016 som en erstatning for Nexus-serien som levde fra 2010-2015.

Mens Nexus-mobilene egentlig bare var en måte for Google å vise fram helt «ren» Android på, ville de ta det et skritt videre med Pixel-serien og selge telefoner til de store massene.

«STRIPA»: Pixel-telefoner skiller seg fra andre mobiler ved at den har en kamerastripe, eller visir, som går på tvers av hele baksiden. Foto: Kirsti Østvang
«STRIPA»: Pixel-telefoner skiller seg fra andre mobiler ved at den har en kamerastripe, eller visir, som går på tvers av hele baksiden. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Sammenlikner vi med salgstallene til Apple og Samsung, har de ikke akkurat nådd det målet, til tross for at Pixel-mobiler går for å være blant de beste du får kjøpt.

Knallgode mobiler med fantastisk kamera og en ren Android-opplevelse til en lavere pris enn rivalene. Det er i korte trekk det Google-telefonen til nå har vært kjent for.

Nye Pixel 7 Pro leverer i så måte.

Spesifikasjoner Pixel 7 Pixel 7 Pro
Skjerm6,3"6,7"
Oppløsning1080x24001440x3120
ProsessorTensor G2Tensor G2
Lagringsplass128 GB, 256 GB128 GB, 256 GB, 512 GB
Bakre kamera50 MP vidvinkel, 12 MP ultravidvinkel50 MP vidvinkel, 12 MP ultravidvinkel, 48 MP telefoto
Frontkamera10,8 MP10,8 MP
VanntettIP68IP68
Størrelse162.9 x 76.6 x 8.9 mm155.6 x 73.2 x 8.7 mm
Vekt197 gram212 gram
PrisFra 6990 kronerFra 9490 kroner

Strålende kamera

Det som kanskje imponerer mest er kameraet, hvor raskt det er og ikke minst hvor gode bildene blir, det være seg en solrik høstdag, portretter eller på kveldstid.

Den «vanlige» Pixel 7-modellen og Pixel 7 Pro har for øvrig samme hoved- og ultravidvinkel-kamera. Pro-modellen har imidlertid også et tredje telefoto-kamera, som gjør at den har 5x optisk zoom i tillegg.

Det betyr at du kan zoome inn enda lenger og få et bedre bilde enn du vil få med den vanlige utgaven, som bare har digital zoom (10x).

Den digitale zoomen på Pixel 7 Pro går opptil 30x. Bildet blir ikke sylskarpt når vi zoomer helt inn, men du verden så langt det går (33-tallet står på bygget bak masta cirka midt på bildet til venstre)! Foto: Kirsti Østvang
Den digitale zoomen på Pixel 7 Pro går opptil 30x. Bildet blir ikke sylskarpt når vi zoomer helt inn, men du verden så langt det går (33-tallet står på bygget bak masta cirka midt på bildet til venstre)! Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Pro-utgaven har dessuten en dedikert makrofunksjon, så du kan komme enda tettere på motiver enn med Pixel 7. Det fungerer utrolig bra. At vi kan ta denne typen bilder med en mobil er imponerende.

Pixel 7 Pro tar i bruk ultravidvinkel-kameraet for ta makrobilder.. Foto: Kirsti Østvang
Pixel 7 Pro tar i bruk ultravidvinkel-kameraet for ta makrobilder.. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Mye av Googles fotomagi skjer på programvaresiden. Det ser vi tydelig når vi tar et portrettbilde. Åpner vi bildet umiddelbart etter å ha trykka på utløserknappen, er det fremdeles ikke ferdig prosessert. Et par-tre sekunder og så har vi som regel et flott portrett.

Portrettbilde tatt med Pixel 7 Pro. Foto: Kirsti østvang
Portrettbilde tatt med Pixel 7 Pro. Foto: Kirsti østvang Vis mer

Det har blitt poppis blant mobilprodusentene å snakke om at nye kamerafunksjoner bruker kunstig intelligens og maskinlæring, men i et forsøk på å være folkelige, la oss bare kalle det funksjoner.

Både Pixel 7 og Pixel 7 Pro kommer med en ny fiffig funksjon i Google Fotoappen som kan fjerne uskarphet fra eldre bilder. Resultatet kommer helt an på originalen, men det fungerer tidvis ganske bra.

FJERN USKARPHET: Her har vi brukt den nye funksjonen til å fjerne uskarphet fra et gammelt bilde fra 2018. Vi kan se det hjelper, men det er heller ikke alle bilder som kan reddes. Skjermbilde: Kirsti Østvang
FJERN USKARPHET: Her har vi brukt den nye funksjonen til å fjerne uskarphet fra et gammelt bilde fra 2018. Vi kan se det hjelper, men det er heller ikke alle bilder som kan reddes. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Det «magiske viskelæret» lansert med fjorårets Pixel 6-serie kan komme godt med om du trenger å rydde opp på et bilde, selv om det ikke alltid blir helt perfekt.

MAGISK VISKELÆR: Har du Pixel 6 eller nyere, får du tilgang til en funksjon i Google Foto som lar deg enkelt fjerne objekter. Skjermbilde: Kirsti Østvang
MAGISK VISKELÆR: Har du Pixel 6 eller nyere, får du tilgang til en funksjon i Google Foto som lar deg enkelt fjerne objekter. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer
Google har vært i føringen på nattmodus, og Pixel 7 Pro gjør en solid jobb på denne fronten. Foto: Kirsti Østvang
Google har vært i føringen på nattmodus, og Pixel 7 Pro gjør en solid jobb på denne fronten. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Hypen rundt Googles kamera er vel fortjent, uten at vi opplever det som eksepsjonelt mye bedre enn eksempelvis iPhone 14 Pro eller Samsung Galaxy S22 Ultra. Alle tre har strålende kameraer, så det er nesten sånn at det er personlige preferanser som avgjør.

Frontkameraet på Pixel 7 Pro (venstre) er bra, men her kan vi se at iPhone 14 Pro Max (høyre) er mer detaljert. Foto: Kirsti Østvang
Frontkameraet på Pixel 7 Pro (venstre) er bra, men her kan vi se at iPhone 14 Pro Max (høyre) er mer detaljert. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Pixel 7 Pro er også ganske god på video. En ny funksjon for året er «filmaktig skarphet», som er en slags portrettmodus for video (iPhone-brukere kjenner dette som «filmatisk modus»). Det gir veldig fine videoer, bare man husker å bruke det.

Ser ut som en Android

Bortsett fra «kameravisiret» på baksiden synes vi designet på Pixel 7 Pro er ganske anonymt. Pen, ja visst, men kjedelig. Den ser og føles ut som en hvilken som helst Android-mobil, svart og helt glatt.

Personlig synes jeg den blir litt i glatteste laget, og jeg føler ofte at jeg ikke har så godt grep på telefonen som jeg skulle ønske.

Dessuten har støv en tendens til å samle seg langs kantene på nevne kamerastripe.

Goolge gjør ingen store krumspring når det kommer til designet. Ikke at det er noe galt i det. Foto: Kirsti Østvang

Skjermen er 6,7 tommer stor, akkurat som den største av de nye iPhonene, iPhone 14 Pro Max. Skarp og lyssterk, men det som er det store skjermfronten nå for tida er såkalt oppdateringsfrekvens, altså hvor hyppig bildet på skjermen oppdateres. Jo høyere tall, desto raskere reagerer skjermen.

Pixel 7 Pro går opptil 120 Hz, akkurat som ovennevnte Apple-mobil. Helt i toppsjiktet, med andre ord.

For øvrig går lillebror Pixel 7 «bare» opptil 90 Hz, uten at vi opplever den som veldig mye treigere. De vanlige iPhone 14-modellene har 60 Hz-skjerm, noe som er mer merkbart.

Når det kommer til såkalt biometri, kan du låse opp Pixel 7 Pro med enten fingeren (sensoren ligger under skjermen) eller ansiktet. Sistnevnte fungerer dårlig i mørket, og den kan ikke brukes til noe utover å låse opp mobilen. Altså må du bruker fingersensoren for å verifisere betalinger og liknende.

Når fingeravtrykket ditt leses av, lyser fingersensoren opp. Vi synes dette er litt forstyrrende, selve prosessen er kjapp nok. Foto: Kirsti Østvang
Når fingeravtrykket ditt leses av, lyser fingersensoren opp. Vi synes dette er litt forstyrrende, selve prosessen er kjapp nok. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

På innsida av Pixel 7-telefonene sitter Googles egen Tensor G2-prosessor. Jevnt over har vi ingenting å utsette på ytelsen, selv om Pixel 7 Pro langt ifra topper ytelsestestene våre.

Batteritida kunne likevel vært bedre. Ifølge Google har Pixel 7 Pro et «batteri som varer hele dagen», men for vår del må vi lade minst én gang i løpet av ettermiddagen/kvelden etter å ha tatt den ut av laderen på morgenen.

Den beste Android-opplevelsen

Med Pixel-mobiler får du altså «ren» Android, om det i det hele tatt er noe som kan kalles det. Alle Android-produsenter lager sin egen vri av operativsystemet når det kommer til brukergrensesnitt, Google inkludert.

Det er en smakssak hva som er best, ser penest ut, har de beste ekstrafunksjonene og så videre.

Når det er sagt, liker vi det enkelt - og det er det her.

Pixel 7 Pro kommer med Android 13 installert. Telefonen har også flere nye spesialfunksjoner, som muligheten til å transkribere lydmeldinger, men dette fungerer foreløpig ikke med norsk. Foto: Kirsti Østvang
Pixel 7 Pro kommer med Android 13 installert. Telefonen har også flere nye spesialfunksjoner, som muligheten til å transkribere lydmeldinger, men dette fungerer foreløpig ikke med norsk. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Det viktigste programvaremessig har likevel ikke med grafiske elementer å gjøre i det hele tatt. Den store fordelen med å velge en Google-telefon framfor et annet Android-merke er at du slipper å vente på oppdateringer.

Dette har lenge vært og er fortsatt av de store problemene med plattformen. Det kan ta mange måneder før store oppdateringer kommer til andre mobiltelefoner. Det er samme regla i år igjen med Android 13.

I sin markedsføring skryter Google av at Pixel 7 og 7 Pro vil få tre år med programvare-oppdateringer og sikkerhetsoppdateringer i ytterligere to år etter det. Isolert sett høres det kanskje bra ut, men det burde vært fem år. Til og med Samsung har forplikta seg til fire år med programvare-oppdateringer.

Har du iPhone, får du oppdateringer i sju år.

Konklusjon

Google Pixel 7 Pro er ikke en revolusjonerende mobil, men den er etterlengta i et norsk mobilmarked hvis bestselgerlister som stort sett består av Apple og Samsung.

Vi har ikke noe sammenlikningsgrunnlag med forgjengeren Pixel 6 Pro, men forskjellene mellom disse er ikke være så store.

Startprisen på 9490 kroner gjør imidlertid at dette føles som årets mobilkjøp her til lands. Kameraet alene er grunn nok til å kjøpe den. Legg til en fantastisk skjerm og solid ytelse med mange smarte funksjoner og lite gimmicks.

Årets mobilkjøp

Designet er kanskje ikke det mest spennende vi har vært borti, og batteritida kunne vært bedre. Litt snodig er det at vi ikke kan bruke ansiktsopplåsing til mer enn å låse opp selve telefonen, og dette med oppdateringer fortsetter å frustrere oss. Men alt i alt er dette solid fra Google.

Lillebror Pixel 7 er også et svært godt kjøp med en pris på 6990 kroner, selv om du ikke får et like avansert kamera som Pro-utgaven.


Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer