Her er de nye emojiene for 2019

Årets nye emojier blir enda mer inkluderende

Rullestol, høreapparat og proteser blant de nye emojiene som kommer til din mobil i løpet av året.

HOLDE HENDER: Folk som holder hender er en av de nye emojiene, og den kommer i en rekke forskjellige varianter. Skjermbilde: Emojipedia
HOLDE HENDER: Folk som holder hender er en av de nye emojiene, og den kommer i en rekke forskjellige varianter. Skjermbilde: Emojipedia Vis mer
Publisert

Nytt år, nye emojier. Hvert år foreslår og godkjenner organisasjonen Unicode Consortium nye tilskudd til den såkalte Unicode-standarden, som sørger for at tegn og ikoner vises likt på alle enheter.

Nå er listen for 2019 klar, melder Emojipedia, og i løpet året kommer flere etterlengtede nyheter for de emoji-glade blant oss.

Den nye standarden, Emoji 12.0, består av 59 nye unike emojier, 75 med ulike kjønn tatt i betraktning og totalt 230 når alle hudfarger også er inkludert.

Emojier for funksjonshemmede

I fjor foreslo Apple en rekke nye emojier slik at folk med ulike typer funksjonshemming skulle være bedre representert. Dette er tatt til følge, og i Emoji 12.0 finner vi blant annet emojier for rullestol, høreapparat, førehund, mobilitetsstokk og arm- og benproteser.

KOMMER SNART: Her er emojiene som kommer til din mobil i løpet av året. Foto: Emojipedia
KOMMER SNART: Her er emojiene som kommer til din mobil i løpet av året. Foto: Emojipedia Vis mer

Ifølge The Verge er det også enda mer inkluderingsfokus når det gjelder hudfarger og forholdstyper, med en rekke nye varianter at folk som holder hender mellom enda flere kombinasjoner av kjønn og raser.

En av de mest etterspurte emojiene blant årets nykommere er et hvitt hjerte. Og har du lenge savnet å kunne sende et brunt hjerte, vil du snart få muligheten.

Ellers kommer også emojier som vaffel, juiceboks, løk, smør, isbit, dovendyr, organgutang, badebukse, dykkermaske, plaster, barberblad, stol og banjo - og endelig gjespefjes!

Vis mer Vis mer

Kommer senere i år

Når de nye emojiene vil dukke opp på din mobil, er avhengig av når mobilprodusenten gjør ferdig sine varianter av dem.

Apple er vanligvis ikke klare med nye emojier før på høsten, og i år blir det trolig en del av iOS 13-oppdateringen.

Nye Animojier

For øvrig kommer Apple også med nye Animoji-karakterer om ikke så altfor lenge. I en fersk betaversjon av iOS 12.2, finner vi fire nye dyr; sjiraff, hai, ugle og vortesvin.

FIRE NYE DYR: Her er de fire nye Animoji-karaktere som snart blir tilgjengelig. Skjermbilde: Kirsti Østvang
FIRE NYE DYR: Her er de fire nye Animoji-karaktere som snart blir tilgjengelig. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Animoji er kun tilgjengelig om du har en nyere iPhone eller iPad som støtter såkalt FaceID, altså iPhone X, Xs, Xs Max og Xr samt nyeste iPad Pro.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer