Her er de nye emojiene for 2019

Årets nye emojier blir enda mer inkluderende

Rullestol, høreapparat og proteser blant de nye emojiene som kommer til din mobil i løpet av året.

HOLDE HENDER: Folk som holder hender er en av de nye emojiene, og den kommer i en rekke forskjellige varianter. Skjermbilde: Emojipedia
HOLDE HENDER: Folk som holder hender er en av de nye emojiene, og den kommer i en rekke forskjellige varianter. Skjermbilde: Emojipedia Vis mer
Publisert

Nytt år, nye emojier. Hvert år foreslår og godkjenner organisasjonen Unicode Consortium nye tilskudd til den såkalte Unicode-standarden, som sørger for at tegn og ikoner vises likt på alle enheter.

Nå er listen for 2019 klar, melder Emojipedia, og i løpet året kommer flere etterlengtede nyheter for de emoji-glade blant oss.

Den nye standarden, Emoji 12.0, består av 59 nye unike emojier, 75 med ulike kjønn tatt i betraktning og totalt 230 når alle hudfarger også er inkludert.

Emojier for funksjonshemmede

I fjor foreslo Apple en rekke nye emojier slik at folk med ulike typer funksjonshemming skulle være bedre representert. Dette er tatt til følge, og i Emoji 12.0 finner vi blant annet emojier for rullestol, høreapparat, førehund, mobilitetsstokk og arm- og benproteser.

Ifølge The Verge er det også enda mer inkluderingsfokus når det gjelder hudfarger og forholdstyper, med en rekke nye varianter at folk som holder hender mellom enda flere kombinasjoner av kjønn og raser.

En av de mest etterspurte emojiene blant årets nykommere er et hvitt hjerte. Og har du lenge savnet å kunne sende et brunt hjerte, vil du snart få muligheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer