Airconsole:

Artig nettjeneste gjør TV-en din om til et spillkonsoll

Hver spiller bruker sin egen mobiltelefon som kontroller. Garantert moro for store og små.

MYE MORO: Hver deltaker bruker sin egen telefon til å styre med, og så er det bare å fyre opp en nettleser på TV-en, og vips, så har du en spillkonsoll i stua. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
MYE MORO: Hver deltaker bruker sin egen telefon til å styre med, og så er det bare å fyre opp en nettleser på TV-en, og vips, så har du en spillkonsoll i stua. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Lite er så moro som å utfordre venner og familie til dyst, og i så måte er Airconsole en ypperlig nettjeneste du definitivt bør sjekke ut.

Dette er nemlig en tjeneste som lar deg spille over 100 spill mot andre, der hver av deltakerne bruker sin egen mobiltelefon (eller et nettbrett) som kontroller.

Trenger kun nettleser

I tillegg til enhetene som brukes til styring, trenger du egentlig bare en nettleser, for eksempel en PC, en iPad eller hva det måtte være. Den må du gjerne koble til TV, enten du bruker HDMI-kabel eller sender bildet trådløst via Airplay til Apple TV eller via Chromecast.

MANGE SPILL: Airconsole byr på over 130 spill som kan spilles med mobiltelefonen som håndkontroller. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
MANGE SPILL: Airconsole byr på over 130 spill som kan spilles med mobiltelefonen som håndkontroller. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Alt du trenger å gjøre er å peke nettleseren til airconsole.com og trykke på den store «start»-knappen. Der vises en sekssifret kode som deltakerne må angi for å bli med i spillet, som de da kan gjøre ved å besøke den samme nettsiden på mobilen, eller laste ned appen for iOS eller Android.

Airconsole har for øvrig også en egen app for Android TV, så om du har en TV med dette operativsystemet eller har en Nvidia Shield TV-boks eller lignende, kan du laste ned appen herfra.

Vis mer Vis mer

131 spill

Når deltakerne er inne, kan førstemann så styre showet og i skrivende stund velge blant 131 spill. Her finner du noe for en hver smak – quiz-spill, skytespill, bilspill, kortspill, sportsspill og mer til, samt digitale utgaver av «Cards against humanity», «Jeg har aldri» og den slags.

PÅ MOBILEN: Knappene tilpasser seg spillet du velger å spille. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
PÅ MOBILEN: Knappene tilpasser seg spillet du velger å spille. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Spillet foregår altså da på TV, mens mobiltelefonene brukes som håndkontrollere. De tilpasses selvsagt til hvert spill. Responsen er ganske god når man spiller, synes vi, men det vil selvsagt bero på nettlinjen din også.

Begrenset gratisutgave

Du kan bruke Airconsole uten å betale, men da er du begrenset til to samtidige spillere. I tillegg må du finne deg i noen reklameavbrekk nå og da, og det er heller ikke alle spill som er tilgjengelige; ei heller alt innhold i alle spillene.

Det kan du få bukt med ved å bli en «Airconsole Hero», altså at du betaler 55 kroner i måneden for et abonnement, som kan sies opp når som helst. Dette gjøres via vanlige kjøp i appen både på Android og iOS, og det holder at én av deltakerne betaler for seg for å fjerne gratisbegrensningene.

Airconsole.com der, altså.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer